AFAD'dan lise öğrencilerine eğitim - ELAZIĞ

- Lise öğrencilerine "Temel AFAD Bilinci" eğitimi verilmesi - Öğrencilerin Elazığ AFAD müdürlüğünü gezmesi - Öğrencilere kurtarma araç ve ekipmanlarının tanıtılması - İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı'nın konuşmasıELAZIĞ (AA) - Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından lise öğrencilerine afet anında yapılması gerekenlere yönelik eğitim verildi.
İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı tarafından kurum binasında "Temel AFAD Bilinci" eğitimi verilen öğrenciler daha sonra birimleri gezdi. Ardından öğrencilere afet ve kazalarda kullanılan kurtarma araçları ile ekipmanlar tanıtıldı.Pıhtılı, Türkiye'nin sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalan bir ülke olduğunu belirtti.
Doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıpların en aza indirilmesi için bu konuda herkesin bilinçli olması gerektiğini belirten Pıhtılı, şunları söyledi:"Nerede hayat, orada AFAD 'sloganıyla çalışıyoruz. Sel baskını, trafik kazası, yangın veya Suriye ve Arakan'da olduğu gibi mazlumların anında yardımına koşan bir kuruluşuz. İnşallah afet durumları olmaz, ancak sadece hazırlıklarımızla risk planlarımızla afet planlarımızla hazır olalım istiyoruz."Daha sonra uzmanlar öğrencilerine afet anında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Mazlum Trafik Kazası Doğal Afet Lise Öğrenci Öğrenciler 

12 Kasım 2018 Pazartesi günü yayınlandı