Adliyeye baltayla gelen kişi tutuklandı - İSTANBUL

- Şüphelinin adliyeye getirilmesiAdliyeye baltayla gelen kişi tutuklandı - Bakırköy Adalet Sarayı'na baltayla gelen bir kişi, ‘’halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’’ suçundan tutuklandıİSTANBUL (AA) - Bakırköy Adalet Sarayı'na baltayla gelen bir kişi, ‘’halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’’ suçundan tutuklandı.Şüpheli S.G. (28) dün elinde baltayla Bakırköy Adalet Sarayı'na geldi. Baltayı gören güvenlik görevlileri, S.G'nin durumunu adliye polisine bildirdi. Adliye polisi, S.G'yi, gözaltına aldı.Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edilen S.G, savcılık ifadesinden sonra tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi.Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkartılan şüpheli S.G, ifadesinde, dün kendisine daha önceden ‘’polise mukavemet’’ suçundan mahkumiyetine dair tebligat geldiğini, bu tebligatta 7 ay 15 gün hapis cezası aldığını gördüğünü, mağdur olmasına rağmen suçlandığını görünce ağırına gittiğini söyledi.

Şüpheli S.G, konuyla alakalı Bakırköy Adliyesi’ne geldiğini, yanında odun kestiği baltasınında olduğunu ifade ederek, ‘’Adliyenin dış kapısından içeri girdim ve bina girişindeki güvenlikçilere baltayı teslim ettim. Bana ne olduğunu sordular. Bende ‘ben emekçi adamım, baltamla geldim, hayatımı bununla kazanıyorum’ dedim. Bunun üzerine güvenlik görevlisi bana neden getirdiğimi sordu. Bende kendimi ifade edebilmek için getirdiğimi, kötü bir niyetim olmadığını söyledim. Kimseye bir kinim yoktu.’’ dedi.
Çocukken yüz felci geçirdiğini söyleyen şüpheli S.G, yüzündeki şekil bozukluğu nedeniyle polisin kendisini her gördüğünü, ‘uyuşturucu mu kullanıyorsun’ diye sorguladığını, bir günde 7 kere arandığını, bu nedenle de zaman zaman polisle sorunlarının olduğunu, psikolojisinin iyi olmadığını, ruh sağlığının iyi olmadığını ancak tedavi görmediğini, olayın suç olduğunu bilmediğini, bilseydi adliyeye gelmeyeceğini ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti.
Hakimlik, şüpheli S.G’nin ‘’halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.
Güvenlik Görevlisi Uyuşturucu Ruh Sağlığı Hapis Cezası Güvenlikçi 

1 Mart 2019 Cuma günü yayınlandı