Adıyaman’da STK’lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Memur-Sen'den genel ve detay görüntüler
Strateji Terörle Mücadele Basın Açıklaması Sivil Toplum Salyangoz 

-Basın açıklamasından görüntü
-Türkiye Kamu-Sen'den görüntü
-Basın açıklaması

( ADIYAMAN ) ADIYAMAN

- Adıyaman’da çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatına destek açıklaması yapıldı. Adıyaman Demokrasi Parkında Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar ayrı ayrı basın açıklaması yaparak harekata destek verdi. Memur-Sen’e bağlı sendikalar tarafından yapılan basın açıklamasında ellerinde Türk Bayrağı olan sendika üyeleri ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları attı. Sendika üyeleri şehitlerin isimlerin isimleri okunduğunda ‘burda’ diyerek karşılık verdi. Duaların edildiği basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Ali Deniz, “Afrin’de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan çok net iki fotoğraf var. Bunlardan Birincisi; küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye’dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye’nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir” dedi.
Türkiye Kamu-Sen tarafından gerçekleştirilen ‘Şehide Saygı, Afrin’e Destek’ sloganıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına ise sendika üyelerinin yanı sıra MHP’li siyasetçiler katıldı.
Şehitler için duaların edildiği basın açıklamasını Türkiye Kamu-Sen Adıyaman Temsilcisi Necdet İrfan Tokur yaptı. Başkan Tokur açıklamasında, “Kahraman Mehmetçiğimizin Afrin’de yürüttüğü bu harekat, Türk milleti üzerinden İslam’ı boğma amacındaki alçaklara karşı yapılan bir huruç harekatıdır. Teröristlerin ellerindeki silahlara baktığımızda, düşmanın kim olduğunu görüyoruz. Şundan eminiz ki, Allah’ın izni ile biz bu oyunu bozacak, bu kuşatmayı yaracak, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya, ensemizde boza pişirmeye, bizlere bedel ödetmeye çalışanlara hadlerini bildireceğiz. Hepimiz birer Mehmetiz, birer askeriz; bütün hainlere, yedi düvele yeteriz” dedi.

14 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı