Adıyaman'da 2 metrekarelik odunlukta yaşam savaşı

Yaşlı kadından görüntü
Yaşlı Kadın Yaşam Mücadelesi En Yaşlı Kadın Yaşam Şartları Kış Mevsimi 

-Yaşlı kadının kaldığı yer
-Yaşlı kadından- Röp
-Yaşlı kadının kaldığı yerin detayları
-Genel ve detay

( ADIYAMAN ) -- Yaşlı kadın, sığmakta zorlandığı odunlukta farelerle iç içe yaşıyor. ADIYAMAN

- Adıyaman’da yalnız başına 2 metrekare bir odunlukta yaşayan yaşlı kadının yaşam hikayesi yürek burkuyor. Farelerin bulunduğu odunlukta yaşam savaşı veren yaşlı kadın yardım bekliyor. Adıyaman'da 41 yıl önce kocasını kanserden kaybeden ve 2’si kız 3 çocuğuyla birlikte fındık, kaysı, pamuk bahçelerine giderek kazandığı parayla çocuklarını evlendiren 79 yaşındaki Fatma Fincan, yaşlılık nedeniyle çalışamaz hale geldi. Bir süre evli olan çocuklarında kalan ve daha sonra çocuklarının da maddi durumlarının zayıf olmasından dolayı çocuklarından ayrılmak zorunda kalan Fatma Fincan, Karapınar Mahallesi 2778 Sokak No.10’a ait bir ikametin 2 metre karelik odunluğuna yerleşti. Sıvasız ve bir kısmı brandalarla kapatılan odunlukta yaklaşık 10 yıldır yaşam mücadelesi veren Fatma Fincan, gidecek başka yeri bulunmaması nedeniyle yaşadığı odunlukta çoğu zaman farelerle iç içe yaşadığını kaydetti.
Komşularının kendisine verdiği yemekle karnını doyurduğunu, komşularından yemek gelmediği zaman ise aç kaldığını anlatan yaşlı kadın, kış mevsimi ile birlikte soğuyan havalarda yaşam şartlarının daha da zorlaştığını kaydetti.
10 yıldır odunlukta yaşadığını anlatan Fatma Fincan, yardımseverlerden uzanacak bir yardım eli beklediğini belirterek, "Son derece mağdurum, zor koşullarda yaşıyorum. Benim bir şeyim yok sizler gördünüz yani. Durumum gerçekten çok kötü. Çalışacak durumum yok, yaşlıyım. Çocuklarımda da bir şey yok onlar da fakir. Onlar kendi çocuklarıyla zor geçiniyorlar. Devletimizden yardım istiyorum, yardım yapıp yapmamaları onların vicdanlarına kalmış. Şuan bile utanıyorum, bunları konuşmaktan bu durumda olmaktan. Kimseye bana yardım yapın diye ısrar edemem, zorlayamam sadece vicdanlarına bırakıyorum” şeklinde konuştu.
(CK-SD-
27 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı