Adil Öksüz’ün yengesine 10 yıl hapis istemi

arşiv görüntüler

( İSTANBUL ) İSTANBUL
Sanık Avukatı Hapis Cezası Mahkeme Heyeti Terör Örgütü Silahlı Terör Örgütü 


- Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün yengesi sanık Şenay Öksüz'ün yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, Şenay Öksüz'ün "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ise beraatine karar verilmesini istedi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Türk Silahlı Kuvvetler imamı" Adil Öksüz'ün yengesi Şenay Öksüz'ün ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Adil Öksüz'ün yengesi sanık Şenay Öksüz, tutuklu bulunduğu Tarsus Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Duruşmada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
Mütalaada, Şenay Öksüz'ün iletişim için Bylock'a alternatif "kakao" talk isimli programı kullandığını, Bank Asya'ya destek olmak amacıyla iki hesap açtırarak 5 ve 90 bin TL para yatırdığını, üzerinden 1 dolar çıktığını, örgüt şüphelileri ile yurt dışına giriş çıkış yaptığını, örgütle organik bağ içinde olduğunu belirtti.
Savcı Şenay Öksüz'ün "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını,"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ise beraatine karar verilmesini istedi. Davayı ara karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık avukatının son savunmasını yapması duruşmayı erteledi.
18 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı