Adana Sokaklarında Karnaval Havası

Adana'da bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Hollandalı Close Act Grub'nun renkli sokak tiyatrosu ile son buldu.
Dostlar Tiyatrosu Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun Keşanlı Ali Destanı Dizisi Berlin Bursa Devlet Tiyatrosu 


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı'nın işbirliğiyle bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin kapanışında Close Act Grubu, dansçılar, müzisyenler ve akrobatlardan oluşan kadrosu ile Adana sokaklarını karnaval alanına çevirdi. Geçtiğimiz yıl, ' Malaya ' adlı gösteriyle sıra dışı bir performans sergileyen grup, bu yıl ' Pi-Leau ' adlı sokak tiyatrosu ile sanatseverlerin karşısına çıktı. Grubun gösterisi Atatürk Parkı'ndan başladı. Gösterilerde sanatseverler de yol boyunca eğlenerek grupla birlikte ilerledi. Gösterileri yaklaşık 5 bin kişi izledi.Büyük küçük yüzlerce kişi, dansçılara eşlik etti. Evlerinden gösteriyi izleyenler de beğenilerini alkışlarıyla gösterdi.

Grubun gösterisi, Gar Meydanı'nda devam etti. Buradaki gösteride, izleyiciler kendilerini bir anda oyunun içinde buldu. Ses ve ışık gösterisi ise gösterilere ayrı bir renk kattı. Gösteri yaklaşık iki saat boyunhca aralıksız devam etti. Gösterinin sonunda, Hollandalı grup, sanatseverlere Türkçe 'Adana, teşekkürler' diyerek seslendi.

İtalyan Studio Fest grubunun 27 Mart'ta tarihi Taşköprü üzerinde yaptığı 'Büyülü Düşlerin Dünyası' gösterisi ile başlayan festivalde; Ankara Devlet Tiyatrosu ' Elma hırsızları ' , ' Soğuk Bir Berlin Gecesi ' , ' Sırça Kümes ' , ' Kontrabas ' , ' Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun ' , İstanbul Devlet Tiyatrosu ' Sidikli Kasabası ' , ' Kırmızı ' , Bursa Devlet Tiyatrosu ' Tek Kişilik Yaşam ' , Sadri Alışık Tiyatrosu ' Keşanlı Ali Destanı ' , İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ' Şark Dişçisi ' , Şaman Dans Tiyatrosu ' İstanbul ' , Dostlar Tiyatrosu ' Ben Bertold Brecht ' Duru Tiyatro ' Sondan Sonra ' , Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ' Düğün ' , Altıdan Sonra Tiyatro Topluluğu ' 444 ' , 0,2 Tiyatro Topluluğu ' Limonata ' , Ve Diğer Şeyler Tiyatro Topluluğu ' Yüzyılın Aşkı ' adlı oyunlarıyla sanatseverlerle buluştu. Ayrıca, Belçika'dan Chaliwate Tiyatrosu ' Josephina ' , İspanya'dan Kulunka Tiyatrosu ' Andre ve Dorine ' , Çin Çocuk Operası da ' Küçük Kırmızı Çiçekler ' ile seyirciyle buluştu.
Keşanlı Ali Destanı Dizisi Hakkında
Hasret sona erer, Ali askerden döner. Ayrılık acısı çeken genç sevgililer Ali ve Zilha sonunda birbirlerine kavuşacaklardır. Zilha ile evlilik hayalleri kuran Ali’yi büyük bir sürpriz beklemektedir. Ali nihayet vatani görevini tamamlamış, İstanbul’un kenar mahallerinden biri olan Sineklidağ’a, evine geri dönmektedir. Sadece biricik anası Hasibe değil, çocukluk aşkı, mahallenin güzeller güzeli Zilha’sı da onun dönüşünü büyük bir heyecanla beklemek...
devamı
30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı