Adana’nın eğitim tarihi bu müzede

Müze tabelasından görüntüler
Haziran Ayı Ders Kitapları Siyah Önlük Bilimsel Deney Öğrenciler 

-Müzedeki ürünlerden görüntüler
-Vali Demirtaş'ın gelmesi
-İstiklal Marşı'nın okunması
-Tahta masa ve sıradan görüntüler
-Vali Demirtaş'ın konuşması
-Müzenin gezilmesi

( ADANA -HD)- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Adana Erkek Anadolu Lisesi’nde ‘İl Eğitim Tarihi Müzesi’ açıldı- İl Eğitim Tarihi Müzesi’nde, yıllar önce dondurulmuş hayvanlar, eski laboratuvar deney aletleri, piyanolar ve tarihi dokümanlar yer alıyor- Siyah önlüklü öğrenciler tarafından karşılanan Vali Demirtaş, Vali Demirtaş’ı eski tahta masa ve sıralara oturarak öğrencilik günlerini yaşadı ADANA

- Adana’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Adana Erkek Anadolu Lisesi’nde ‘İl Eğitim Tarihi Müzesi’ açıldı. Müzede bilimsel deneyler için kullanılan dondurulmuş hayvanlar ve çok sayıda materyal yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından haziran ayında yapılmaya başlanan proje kapsamında 81 ilde bulunan tarihi liselerde, geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf ve video filmlerin yer alacağı "İl Eğitim Tarihi Müzeleri" kurulmaya başlandı. Adana’da ise kuruluşu resmi olarak 1889'a dayanan kentin en eski okulu Adana Erkek Anadolu Lisesi’nde ‘İl Eğitim Tarihi Müzesi’ kuruldu. Müzenin resmi açılışı ise bugün kent protokolünün katılımıyla düzenlendi.
Açılışta Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı siyah önlüklü 2 küçük öğrenci karşılarken Demirtaş, eski tahta masa ve sıralara oturarak öğrencilik günlerini yaşadı. “Eserler tek bir çatı altında” Açılışta konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Adana Eğitim Müzesinde, başta geçmiş dönemlere ait eğitim materyalleri olmak üzere, fotoğraflar, video kayıtları gibi eğitim tarihi açısından değerli pek çok eser ziyarete açılacaktır. Bu sayede her biri ayrı bir eğitim kurumumuzda korunmaya çalışılan eserler, tek bir çatı altında toplanmış olacak ve uzman ellerde muhafaza edilip ömürleri uzatılacaktır” ifadelerini kullandı. Öte yandan Demirtaş, Adana Eğitim Müzesi’nin gençlerde milli ve kültürel değerlerin pekiştirilmesi adına önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve kent protokolü müzenin açılış kurdelesini kesti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş daha sonra kara tahtaya tebeşir ile ‘İl Eğitim Tarihi Müzesi’ yazdı. Daha sonra protokol üyeleri müzeyi ziyaret etti. Açılışı yapılan İl Eğitim Tarihi Müzesi’nde eski yıllara ait bilimsel deneylerde kullanılmış ve daha sonra dondurulmuş fare, maymun ve kuş ile birlikte tarihi dokümanlar, laboratuvar deney aletleri, piyanolar, teleskop ve birçok tarihi ürün yer alıyor. Müze vatandaşlar tarafından da ziyaret edilebilecek.
29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı