Adana'da tarım alanları su altında kaldı

Su içinde kalan narenciye bahçesi
Tarım Sağanak Yağmur 

-Bahçeden detay görüntü
-Su içinde kalan tarlalar
-Bahçelerin detay görüntüsü
-Celal Bayluk'un tarla önünde isyan etmesi
-Bayluk ile röp

( ADANA ) - Aşırı yağmur nedeniyle Seyhan Barajı kapaklarının açılması sonucu bahçe ve tarlalar su altında kaldı, çiftçiler isyan etti - Çiftçi Celal Bayluk bu yıl çok büyük zarara uğradıklarını söyledi ADANA

- Adana'da, aşırı yağmur nedeniyle Seyhan Barajı kapaklarının açılması sonucu bahçe ve tarlalar su altında kaldı, çiftçiler isyan etti. Türkiye'de olduğu gibi son 15 gündür etkili olan sağanak yağmur Adana'da en fazla çiftçileri etkiledi. Aşırı yağmur nedeniyle Seyhan Barajı'nda taşma riski oluşunca kapaklar açılarak kanallara su verildi.
Hem kanalların hem de Seyhan ve Ceyhan Nehri'nin taşması nedeniyle bütün Çukurova su altında kaldı. Çiftçilerin hem narenciye bahçeleri hem de tarlaları su altında kaldı. Ekili ne kadar mahsul varsa su içinde çürümeye başladı.
Çiftçilerin narenciye bahçelerindeki portakal, mandalina ve greyfurtları hasat edilemez hale geldi. Çiftçi Celal Bayluk, bütün arazisinin sular altında kaldığını, çok yağmur yağdığında her zaman bu manzara ile karşılaştıklarını, yetkililerin buna bir çare bulması gerektiğini, bu yıl çok büyük zarara uğradıklarını anlattı. Bu arada, dün akşam üstü Adana Valiliğinden yapılan açıklamada aşırı yağmur nedeniyle Seyhan Barajı'nda taşma riskine karşı kanallara verilen su miktarının artırılacağı duyuruldu.
17 Ocak 2019 Perşembe günü yayınlandı