Adalet Bakanı Kenan İpek, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze töreninde konuştu

Çağlayan Adliyesi'nde dün düzenlenen saldırıda şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, görev yaptığı adliye binasına getirildi.
Çağlayan Adliyesi Mehmet Selim Kiraz Kenan İpek Adalet Bakanı 


Burada bir konuşma yapan Adalet Bakanı Kenan İpek, sert ifadeler kullandı. Bakan İpek şunları söyledi:

Adalet Bakanı Kenan İpek: Bu alçak saldırıyı millet olarak kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırıyı rahmetli meslektaşımıza değil, tüm adalet sistemimize yapılmış olarak görüyoruz. Savcımıza yönelen silah milletimize yönelmiştir. Odadan gelen silah sesleri üzerine polisimiz operasyonu başlatmıştır. Silah hiç bir zaman adalet isteme yolu değildir. Terörün ahlakı olmaz. Bu marjinal gruplar toplumun sapkın tedavi edilmesi gereken unsurlardır. Boş devrim masallarıyla ailelerinden kopardıklarını biliyoruz. Küresel maşalar bu terör örgütlerini besleyip sahaya sürüyorlar. Herkes haddini bilecek. Türkiye 3-5 aşağılıklara boyun eğmeyecektir. Bu tetikçilerin arkasındaki alçak ve karanlık güçleri bulmacağız. Kim ne amaç taşıyorsa bu kirli hesaplara ulaşamayacaklar. Devlet olarak ne zaman büyük hedefler belirlemişsek, ya kargaşa yada terörle içine kapanmıştır. Türkiye artık eski ülke değil. Kimse Türkiye içine kapansın diye beklemesin. Küçük hesaplardan medet umanların elleri boş kalacaktır.
Kenan İpek Hakkında
5 Ekim 1959 tarihinde Rize'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Rize Pazarköy İlkokulu, İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adlî Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek, sırasıyla Antalya, Mardin/Savur, Bolu/Seben, Antalya/Elmalı Cumhuriyet Savcılığı; Adalet Bakanlığı İşyu...
devamı
1 Nisan 2015 Çarşamba günü yayınlandı