Abusultan Baggara aşiretinden Mehmetçiğe destek konvoyu

davatpaşa mahallesine gelen dev konvoy
Paşalı Sınır Güvenliği Yükselen Türk Bayrağı İstiklal 

-vatandaşlar
-bayraklı tepe
-istiklal marşı okunması
-slogan atılması
-türk bayrağını yapan bekir şanverdi röp
-aşiret mensubu musa yüksekgönül röp.
-vatandaşlar

( HATAY )- Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla gerçekleştirilen 300 araçlık konvoyda yaklaşık bin kişinin katılımı ile sınıfın sıfır noktasında bulunan Davutpaşa Mahallesi’ndeki bayraklı tepeyi ziyaret ederek Mehmetçiğe destek verdi HATAY

- Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde Abusultan Baggara aşireti, Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla gerçekleştirilen 300 araçlık konvoyda yaklaşık bin kişinin katılımı ile sınıfın sıfır noktasında bulunan Davutpaşa Mahallesi’ndeki bayraklı tepeyi ziyaret ederek Mehmetçiğe destek verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO’nun sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Reyhanlı’daki Abusultan Baggara aşireti 300 araçla yaklaşık bin kişi ile Davutpaşa Mahallesi’ne geldi. Araçlardan yükselen mehter marşı eşliğinde ve ellerinde ‘barışı tesis etmek için yürütülen Zeytin Dalı Haraketı’nda şanlı Türk Ordumuzun yanındayız’ pankartı taşıyan vatandaşlar bayraklı tepe olarak anılmaya başlanan ve parke taşları ile yapılmış olan Türk Bayrağı’nın bulunduğu tepeye çıktı. İstiklal Marşı okundu, daha sonra "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı. Türk Bayrağı’nı yapan Davutpaşalı çoban Bekir Şanverdi, harekatın ikinci günü Türk Bayrağı ve önce vatan yazısını yapmaya başladığını söyleyerek, “ 2 çocuğumuz 3 gelin ile belediyeden temin ettiğimiz taşları tepeye çıkardık. Çalışmamız 18 gün sürdü. Kendileri küçük ama yürekleri büyük minik çocuklarımın da yardımı ile 150 metrekarelik Türk Bayrağı’nı yaptım. Amacımız Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek ve destek vermekti. Türkiye’nin her yerinden, Hatay’dan vatandaşlarımız geliyor. Ayrıca sanatçılar da burayı ziyaret ederek desteklerini verdiler” dedi.
Abusultan Baggara aşiretinin ileri gelenlerinden Musa Yüksekgönül ise, aile olarak Mehmetçiğe destek için bayraklı tepeye geldikleri belirterek, “Afrin’de şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da şifa diliyorum. Aile bireyleri ve dostlarımızla Zeytin Dalı Harekatı’na destek veriyoruz. Reyhanlılılar olarak bir ve beraberiz, askerimizin ve polisimizin yanındayız. En büyük temennimiz burada sınır güvenliğimizin temin edilmesi anlamında yapılan bu operasyonun bir an önce ve sağlıklı şekilde bitmesi, Suriye halkının huzur bulmasıdır” diye konuştu.
Aşiret mensupları daha sonra tekbir getirerek Mehmetçiğe dua etti.
3 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı