ABD'li Sarai Sierra'nın Cesedi Bulundu

Bir süredir kayıp olan ABD'li Sarai Sierra'nin cesedi Sarayburnu'nda bulundu.Bir süredir kayıp olan ABD'li Sarai Sierra'nin cesedi Cankurtaran'da bulundu.
Gayrettepe Sirkeci Cankurtaran Sarayburnu 

11 kişi ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Sierra'nın öldürüldükten sonra buraya taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bir süredir kayıp olan ABD'li Sarai Sierra'nin cesedi Cankurtaran'da bulundu. 21 Ocak'tan beri habera alınamayan Sierra için polis günlerdir MOBESE ve güvenlik kameralarını inceliyordu. Edinilen bilgeye göre, polis bu akşam saatlerinde görüntülerden yola çıkarak Sierra'dan yerini tespit etti. Çok sayıda polis ekibi, olay yerine sevkedildi. Polis, Cankurtaran'da surların dibindeki dehlizin içinde 33 yaşındaki Sarai Sierra'nın cesedini buldu. Savcı ve polisin olay yerindeki incelemesi devam ediyor. Polis, çevreden 11 kişiyi ifadelerini almak üzere emniyete götürdü. Sierra'nın başında yara olduğu belirtildi. Polis, Sierra'nın öldürüldükten sonra buraya taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor

SİERRA'NIN TAKILARI ALINMAMIŞ

ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulunmasıyla ilgili bilgiler netleşmeye başladı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, taranan MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinden Sierra'nın ayın 21'inde saat 13.15'te Sirkeci'den Sarayburnu'na doğru yürüdüğü tespit edildi. Genç kadının daha sonra harhangi bir görüntüsüne rastlanamadı. Bunun üzerine bugün onlarca polis, kadının görüldüğü en son noktadan itibaren bölgede araştırmayı derinleştirdi. Bu araştırma sırasında akşam saatlerinde ceset Cankurtaran'da sur dibinde bulundu. Cesedin yanında bir de battaniye bulundu. Sierra'nın kafasının sol tarafından yara tespit edilirken küpe, saat, kolye gibi katılarının üzerinde olduğu görüldü. Polis, olayın gasp olmadığını ayrıca cesedin yanında battaniye bulunması sebebiyle de Sierra'nın öldürüldükten sonra buraya taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

TECAVÜZ İZİNE RASTLANMADI

ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulunmasıyla ilgili bilgiler netleşmeye devam ediyor. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, genç kadının cesedinde yapılan ilk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi. Ayrıca yapılan incelemede 21 Ocak günü kaybolan Sierra'nın üzerinde o gün giydiği kıyafetlerinin bulunduğu belirtildi.


TANIK KADINDAN ' SİERRA'NIN CESEDİ BİR OTOMOBİLLE BIRAKILDI ' İDDİASI

ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulunmasının ardından emniyete gelen bir kadın görgü tanığı olarak ifade verdi.Adının açıklanmamasını isteyen kadın, ' Salı gecesi Surların dibinde bir araba durmuş orta yaşın üstündü bir erkeğin arka koltuktan birşey sokup yada çıkardığını gördüm. Bu sırada bir el gördüm ' dedi.

ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin Cankurtaran'da bulunmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen bir kadın ifade verdi. İfadesi sonrası gazetecilere açıklamada bulunan isminin açıklanmasını istemeyen kadın, ' Gayrettepe'de oturuyorum. Salı günü kardeşime yemeğe gittim, yemek dönüşü gece 23.00 ile 23.30 arası surların dibinde bir araba durmuş orta yaşın üstündü bir erkeğin arka koltuktan birşey sokup yada çıkardığını gördüm. Bu sırada bir el gördüm ' dedi.

Neden Salı günü polise gelmediğinin sorulması üzerine ise, ' Kızım engel oldu. Arabayı da ben kullandığım için 'Anne yanlış görmüşsündür' dedi plakayı da alamadım . Amerikalı kadının cesedinin bulunduğunu basından öğrenince gelip ifade verdim ' diye konuştu.

3 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı