- ABD’deki kazada ölen üniversiteli İlayda’ya hüzünlü veda

-Cenaze namazı
Genç Kız Cenaze Trafik Kazası Cenaze Namazı 

--İlayda’nın anne babası görüntü
--Anneannesinin fotoğrafını öpmesi ağlaması
--Gözyaşlarını tutamayanlardan detaylar
--Tabutun taşınması
--Cenazeden genel ve detay

( İZMİR )- İlayda’nın anneannesinden torununa duygu yüklü şiir İZMİR

- Üniversite öğrenimi için bulunduğu ABD’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden İlayda Kozak (26), gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) öğrenim gören 26 yaşındaki İlayda Kozak, 9 Nisan günü geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi. Üniversiteli genç kızın cenazesi ise dün gece uçakla İzmir’e getirildi.
Morga kaldırılan İlayda Kozak için bugün Bostanlı Beşikcioğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
Cenazeye İlayda’nın babası Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Kozak, annesi Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabah Balta Ulay, ananesi Zekiye Balta, dedesi Mehmet Balta, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, genç kızın arkadaşları ve yakınları katıldı.
Üzerine papatya konulan tabutun başından bir an olsun ayrılmayan anne Sabah Balta Ulay, kızı için uzun süre dua etti. Anneannesinden duygu yüklü şiir Ayakta durmakta güçlük çeken İlayda’nın anneannesi Zekiye Balta ise uzun uzun tabutun önüne konulan İlayda’nın fotoğrafını öptü. Anneanne Zekiye Balta, torunu için yazdığı şiiri de tabuta koydu. O şiirde anneanne, “O Sabah’ın kızıydı. Güneş gibi sıcak, ay gibi parlaktı. Yağmurlarda ıslandı. Bulutları aşmıştı, konuşmayan melek. O Sabah’ın kızıydı” ifadelerini yazdı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından İlayda Kozak’ın cenazesi, Doğançay Mezarlığı’na defnedildi. (MD-
15 Nisan 2019 Pazartesi günü yayınlandı