AA'da toplu iş sözleşmesi süreci başladı - ANKARA

Anadolu Ajansı ve Medya - İş Sendikası heyetinden detaylar - AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya'nın açıklamaları - Medya - İş Sendikası Genel Başkanı Ümit Sönmez'in açıklamaları - Görüşmeden detaylarAA'da toplu iş sözleşmesi süreci başladı - Anadolu Ajansı T.A.Ş. ile Medya - İş Sendikası arasında 2018 - 2020 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi süreci başladı - AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya: - "Kurum çalışanlarımız, AA’nın yükselen değer olmasında en önemli paya sahipler. Bu görüşme sürecinde hedefimiz, Anadolu Ajansı çalışanlarının herhangi bir iş ve hak kaybı yaşamadan toplu iş sözleşmesini el sıkışarak nihayete erdirmektir" - Medya - İş Sendikası Genel Başkanı Ümit Sönmez: - "Temel çıkış noktamız bir yandan ülkemizin enflasyona karşı yürüttüğü mücadeleye katkı sağlamak, diğer yandan üyelerimizin haklarını savunmak olacaktır"ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) T.A.Ş. ile Medya - İş Sendikası arasında 2018 - 2020 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi süreci başladı.
Toplu iş sözleşmesi kapsamında ilk toplantı AA Genel Müdürlüğünde yapıldı. Toplantıya AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya başkanlığındaki işveren heyeti ile Medya - İş Sendikası Genel Başkanı Ümit Sönmez başkanlığındaki çalışanlar heyeti katıldı.
Özkaya, Anadolu Ajansının Türkiye'nin çok değerli bir kuruluşu olduğunu ifade ederek, "Kurum çalışanlarımız, AA’nın yükselen değer olmasında en önemli paya sahipler. Bu görüşme sürecinde hedefimiz, Anadolu Ajansı çalışanlarının herhangi bir iş ve hak kaybı yaşamadan toplu iş sözleşmesini el sıkışarak nihayete erdirmektir." dedi.
Toplu iş sözleşmesinin güzel bir şekilde sonuçlanması dileğinde bulunan Özkaya, şöyle konuştu:"Güzel bir başlangıç yapıyoruz, inşallah sonucu da güzel olacak. Bu görüşmeler sonunda ümit ediyoruz ki herkesin yüzü gülecek ve biz de Ajansın geleceği açısından güçlü bir temel daha atmış olacağız. Çünkü, ülkemiz 15 Temmuz sonrasında yaşamış olduğu dış müdahale teşebbüslerinin bir benzerini ekonomik alanda yaşıyor. Bu çerçevede hepimizin, halkımızın verdiği mücadeleye uygun adımlar atması gerekir. Çalışanlarımızın herhangi bir iş ve hak kaybı yaşamaması ana hedefimiz. Bu hedefe ulaşmak için yaptığımız ilk görüşmeler hepimize hayırlı olsun."Medya - İş Sendikası Genel Başkanı Ümit Sönmez de toplu iş sözleşme sürecinin hayırlı bir şekilde sonuçlanması temennisinde bulunarak, şunları söyledi:"Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinin farkındayız. Sadece biz değil, Anadolu Ajansındaki bütün üyelerimiz de bunun farkında. Bu konuda üzerimize görevler düştüğünü de biliyoruz ancak temel çıkış noktamız bir yandan bu mücadeleye katkı sağlarken diğer yandan üyelerimizin haklarını savunmak olacaktır. Ajans yönetiminin de çalışan hakları konusundaki hassasiyetinin farkındayız. Herhangi bir iş kaybı ya da hak kaybı söz konusu olmadan karşılıklı pozitif yaklaşımlarla ben de inşallah kısa süre içerisinde görüşmelerin başarıyla tamamlanacağını umut ediyorum."Sönmez, görüşme süreciyle ilgili sendika üyelerinin sürekli bilgilendirileceğini ve gelişmelerle ilgili istişare sürecini canlı tutacaklarını sözlerine ekledi.
Enflasyon Toplantı Toplu İş Sözleşmesi Dış Müdahale Hassasiyet 

18 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı