81 ilde Sağlıklı Yaşam Şenliği düzenlendi

Parkurlardan görüntü
Alışkanlık Kronik Hastalık Tırmanma Duvarı Farkındalık Sağlıklı Yaşam 

-Vatandaşlar ile röp
- Mutlu Kaya ile röp

( ANKARA ) ANKARA

- Sağlık Bakanlığı Ankara başta olmak üzere 81 ilde “Sağlıklı Yaşam Şenliği” düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında İl Sağlık Müdürlükleri ile birlikte 81 ilde yapılan şenliğin amacı; bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin önemi ve yararları hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı bir yaşam tarzının benimsenmesini teşvik etmek. Sağlıklı Yaşam Şenliği’nin Ankara’daki adresi ise Sincan Harikalar Diyarı oldu. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte; aşamalı yarış parkuru, şişme oyun istasyonu, egzersiz istasyonu, tansiyon, kan şekeri ve BKİ ölçüm standı, tırmanma duvarı, okçuluk, ergometre, spining, balon futbolu, trambolin, halat çekme, basket potası parkuraları ve spor istasyonları yer aldı. Hafta sonunu fırsat bilen binlerce Ankaralı, ailesiyle birlikte etkinlik alanında yer alan spor istasyonlarındaki aktivitelere katıldı.
Çocuklar ise, kendileri için özel olarak ayrılan şişme oyun istasyonu, balon futbolu ve basket potası oyun alanlarında doyasıya eğlendi. Etkinlik hakkında bilgi veren Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Sağlık İletişimi Daire Başkanı Mutlu Kaya, “Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında Sağlıklı Yaşam Şenliği düzenliyoruz. Aynı etkinliği 81 ilimize proje olarak gönderildi ve uygulanıyor. Şenlik kapsamında 12 farklı parkur alanı var. Parkurların hepsinde insanları fiziksel aktiviteye yöneltmek ve eğlenceli bir şekilde fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla yapıyoruz. Bakanlık olarak bulaşıcı olmayan, kronik hastalıkları önlemek çalışmaları kapsamında insanlardan sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları geliştirmek gibi bir görevimiz var. Bu kapsamda da insanlar bugün etkinlik alanında aileleriyle eğleniyorlar, spor yapıyorlar. Yaklaşık 3 bin kişilik bir katılım bekliyoruz. Çocuklara ve yetişkinlere özel parkurlarımız var” ifadelerini kullandı. Bisiklek istasyonunda spor yapan 55 yaşındaki Zübeyir Mert, “Spora ve sporculara çok önem veriyorum. Herkesin spor yapmasını öneriyorum. Her gün Harikalar Diyarına gelerek yürüyüşümü yapıyorum. Fazla kilo almamaya gayret ediyorum. 2008 yılından bu yana sporumu aksatmamaya gayret ediyorum” diye konuştu.
Bisiklet sporu ile uğraşan Yaşar Paşa, “Bisiklet grubuna kayıtlıyım, beraber turlar yapıyoruz. Her gün bisiklet kullanıyorum. Çocukluğumdan beri bisiklete biniyorum. En azından kilo almıyorum, kilomu sabit tutuyorum” diye konuştu.
Spor yapmayan vatandaşlarada bir çağrıda bulunan Paşa, “Mazot yakma, benzin yakma sağlığın için kalori yak” dedi.
Sağlıklı Yaşam Şenliği kapsamında survivor, okçuluk ve kürek parkurunda dereceye giren 10 katılımcıya 10 adet bisiklet hediye edildi.
13 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı