81 il 81 Anaokulu Toplu Açılış Töreni - KARS/MUŞ

- 81 il 81 Anaokulu Toplu Açılış TöreniKARS - Kızılay Anaokulu'nun açılışı - Açılışı töreninin düzenlendiği alandan ve açılışa katılan vatandaşlardan detaylar - Başbakan Binali Yıldırım'ın video konferans ile bağlanması ve konuşması - Kars Valisi Rahmi Doğan'ın konuşması - Açılışın yapılmasıMUŞ - Şehit Murat Yılmaz Anaokulu'nun açılışı - Tören alanından ve katılan vatandaşlardan detaylar - Başbakan Binali Yıldırım'ın video konferans ile bağlanması ve konuşması - Muş Valisi Aziz Yıldırım'ın konuşması - Türk Kızılayı Muş Şube Başkanı Cengiz Koç'un konuşması81 il 81 Anaokulu Toplu Açılış Töreni - Kars 'ta 81 il 81 Anaokulu projesi kapsamında yaptırılan Kızılay Anaokulu, Başbakan Yıldırım'ın video konferansı sistemiyle bağlanmasıyla açıldı - Muş'ta şehit Murat Yılmaz adına yaptırılan okulun açılışı gerçekleştirildiKARS/MUŞ (AA) - Kars 'ta ve Muş'ta 81 il 81 Anaokulu projesi kapsamında yaptırılan Kızılay Anaokullarının açılışı, Başbakan Binalı Yıldırım tarafından video konferans sistemiyle gerçekleştirildi.
Bülbül Mahallesi'nde Mehmetçik İlkokulu yanında yaptırılan Kızılay Anaokulu için açılış töreni düzenledi.
Erzincan'dan 81 il 81 Anaokulu Toplu Açılış Töreninden video konferans sistemiyle Kars 'a bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, Kars 'ta kar yağışının etkili olduğunu görmesi üzerine, "Çok kar var, 3G var gar, gış, gıyamet. Maşallah bereket var Kars 'ta kar yağıyor. Kars 'ın ileri gelenleri orada, hayırlı uğurlu olsun." dedi.
Kars Valisi Rahmi Doğan da açılışta yaptığı konuşmada, "Çok güzel bir ortamdayız, çok güzel kar yağıyor. Bereketli bir ortama merhaba dedik. Günlerdir karı bekliyoruz, bugün bu karla buluştuk. Okulun yapılmasında öncülük yapan Türk Kızılayı ve İstanbul Şubesine teşekkür ediyor, bu okulun şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Kars Valisi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı ve bazı il protokolü kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. - MuşBaşbakan Yıldırım, şehit polis Murat Yılmaz'ın babası Nazım Yılmaz ile Erzincan'dan bağlandığı video konferans sistemiyle görüştü.Yıldırım, "Şehit Murat Yılmaz kardeşimizin adı bu anaokulunda yaşayacaktır. Şehidimizin annesine, babasına bu izni bize verdiği için teşekkür ediyoruz. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Anaya, babaya hayırlı uzun ömürler diliyorum. Bağışçılarımıza teşekkür ederiz." dedi.
Şehidin babası Nazım Yılmaz da Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti.Muş Valisi Aziz Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, geleceği şekillendirecek çocukların, gençlerin daha fazla eğitim almak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Geleceğin eğitimli nesillerle şekilleneceğini anlatan Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:"Bugün Muş’ta yaklaşık 8 bin 500 anasınıfı öğrencisi var. Bu öğrencilerimiz köylerde bile okul, sınıf bulabilmektedir. İl ve ilçe merkezlerinde anaokulları açmışken, köylerimizde ve beldelerimizde de okullarımızın, ilkokullarımızın bünyesinde, birinci kademenin bünyesinde ana sınıflarımız mevcut. Burada açılacak olan anaokulu ile ilimiz merkezinde 7 anaokulumuz olacak. Bu sayede 4 yaşından itibaren yavrularımızı eğitmeye başlayacağız."Türk Kızılayı Muş Şube Başkanı Cengiz Koç ise Türk Kızılayının sadece bir afet kurumu olmadığını, eğitsel boyutuyla da ülkenin her noktasında önemli hizmetler verdiğini dile getirerek, şunları belirtti:"Projenin ilk programına Muş'u da dahil eden, projenin kaynağını sağlayan arkadaşımız, aynı kurumda birlikte çalıştığımız Sayın Başbakanımızın değerli kardeşi Sayın İlhami Yıldırım'a da hem ilimiz adına hem de kurumumuz adına huzurlarınızda teşekkür ederiz. Sayın Başbakanımız kıymetli eşi Semiha hanımın himayelerinde olan bir proje. Bu proje belki yapı olarak, boyut olarak, sembolik olarak görülebilir. İnşallah eğitim yılı başında Milli Eğitim Müdürlüğü ile organize olarak okulumuzun eksiklerini birlikte tamamlamış olacağız."
Açılış Töreni Eğitim Yılı Şehit Polis Öğrenciler Kar Yağışı 

13 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı