7 yaşındaki Aysima istedi Tokat Belediyesi duyarsız kalmadı

Okul bahçesine konulan kedi evi
Sosyal Medya Küçük Kız Yağışlı Hava Hayvan Barınağı Okul Bahçesi 

-Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun okulu ziyaretleri
-Başkan Eroğlu'nun Aysima ile yakından ilgilenmesi
-Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu röportaj
-Aysima Özdemir röportaj

( TOKAT )- Tokat'ta 7 yaşındaki Aysima Özdemir'in sokak kedilerinin soğuk ve yağışlı havalardan etkilenmesin diye sosyal medyadan yaptığı çağrısına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu duyarsız kalmadı TOKAT

- Tokat'ta 7 yaşındaki Aysima Özdemir'in sokak kedilerinin soğuk ve yağışlı havalardan etkilenmesin diye sosyal medyadan yaptığı çağrısına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu duyarsız kalmadı. Tokat 26 Haziran ilkokulu 1-B sınıfı öğrencisi Aysima Özdemir, okul bahçesi ve çevresindeki sokak kedileri soğuk ve yağışlı havadan etkilenmesin diye sosyal medyadan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na çağrıda bulundu. Aysima'nın, "Okulumuzun bahçesindeki kediler çok üşüyor. Onlara kedi evi gönderir misiniz ?" şeklindeki sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrasında ise Başkan Eroğlu'nun talimatları ile okul bahçesine kedi evi konuldu. Duyarlı davranışından dolayı küçük kızı okulunda ziyaret ederek tebrik eden Başkan Eroğlu, Aysima'nın çok önemli bir toplumsal duyarlılığı bir kez daha ispatladığını ifade ederek, "Aysima çok kısa ama o kadar samimi bir videosunda 'kediler üşümesin' diye kedi evi istediğini söylüyor. Bizlerde geleceğimiz dediğimiz evlatlarımızın böylesine bir duyarlılık göstermesi sonucu okulun bahçesine kedi evini yerleştirdik. Hem mahalle hemde okul çevresindeki kediler burada soğuktan korunmuş olacaklar hemde çocuklarımız bu kedilere burada bakmış olacaklar" dedi.
'Hayvan dostu şehir Tokat' sloganını hatırlatan Başkan Eroğlu,"Göreve geldiğimde ilk yaptığımız işlerden birisi de hayvan barınağımızın modernleştirilmesi ve her anlamda şehre hitap edebilecek bir hayvan barınağını Tokat'a kazandırmaktı bunu kısa sürede hayata geçirdik. Ayrıca şuan birçok parkımızda kedi evleri var. Kedi evlerine mamalar bırakılarak onlara bakılmakta buda bizleri de ziyadesi ile memnun etmekte" diye konuştu.
Aysima ise okul bahçesindeki kediler üşüdüğünü gördüğünü belirterek,"Kediler sokakta çok üşüyordu bende başkanımızdan kedi evi istedim. Belediye Başkanı da beni kırmayıp kedi evi verdi" ifadelerini kullandı.
5 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı