7. Fas-Katar Ortak Yüksek Komitesi Toplantısı - RABAT



: - Katar Başbakanı Şeyh Abdullah ve Fas Başbakanı el - Osmani'nin gelişinden detaylar - Heyetler arası görüşmeden detaylar - Katar ve Fas arasında iş birliği protokolü imzalanması - Basın açıklamasından detaylar - Katar Başbakanı Şeyh Abdullah'ın açıklaması - Fas Başbakanı el - Osmani'nin açıklaması RABAT (AA) - Fas ve Katar arasında sanayi, ticaret, havacılık, tarım, kara para aklamayla ilgili bir dizi iş birliği protokolü imzalandı.Fas'ın başkenti Rabat 'ta Başbakan Sadeddin el - Osmani ve Katarlı mevkidaşı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani başkanlığında, iki ülkeden bakanların katılımıyla 7. Fas - Katar Ortak Yüksek Komite toplantısı düzenlendi.
Toplantı kapsamında iki ülke bakanları arasında, sanayi, ticaret, havacılık, tarım, inşaat, basın, kültür - sanat gibi çeşitli sektörlerde protokoller imzalandı.İki ülke arasında kara para aklama ve terörün finans kaynaklarını engelleme konusunda da anlaşılarak, toplamda 11 anlaşma yapıldı.Fas Başbakanı Osmani, toplantıda yaptığı konuşmada ülkesinin Katar ile kardeşlik ilişkileri bulunduğunu belirtti.
Osmani, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha kalıcı ve güçlü olduğunu ifade ederek, iki ülke iş adamlarına ekonomik iş birliğini geliştirmek amacıyla stratejik ortaklık için çabalarını artırma çağrısında bulundu.Katar Başbakanı Şeyh Abdullah da Fas ile ilişkilerin diğer Arap ülkeleriyle olması gerekene bir örnek teşkil ettiğini belirtti.
Şeyh Abdullah, Arap ülkeleri arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Fas ile her alanda ilişkilerin derinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Strateji Kara Para Tarım Toplantı Başkent 

12 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı