- 62 Filistinli Kadın İsrail Hapishanelerinde Tutuluyor

- Dünya Kadınlar Günü'nde El Halil kenti İsrail hapishanelerinde tutulan kadınların serbest bırakılması için yapılın gösterilerden görüntüler
Dünya Kadınlar Günü Sosyal Medya Kadınlar Günü Hapishane Sivil Toplum 

- - Bazı Filitinlilerin konuşma görüntüleri

( KUDÜS ) - 62 Filistinli kadın İsrail hapishanelerinde tutuluyor KUDÜS

- Batı Şeria’nın El Halil kentinde resmi ve sivil toplum teşkilatları Filistinli tutukluların serbest bırakılması için gösteri yaptı. Gösteriye çok sayıda Filistin vatandaşı katıldı.
Filistin Esirler Derneği’nin Başkanı Amjad al-Najja 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Filistinli mahkum kadınlar için üzücü bir gün olduğunu, İsrail işgal güçlerinin Filistinli esirleri derhal serbest bırakmasını istedi. Najja, bütün dünyaya BM kararlarının uygulanması ve İsrail hapishanelerinde esir tutulan bütün Filistinlilerin serbest bırakılması için seslendiğini söyledi.

Najja, dünya kadınlar gününde bütün mahkumlara selamlarını gönderdiğini söyledi.

Filistin Esirler Derneği, 1967 tarihinden bugüne kadar 16 binden fazla kadınının İsrail hapishanelerine konulduğunu açıkladı.
Filistin Esirler Derneği, bugün Dünya Kadınlar Gününde İsrail hapishanelerinde 62 kadının bulunduğunu, bunların 6’ısının da çocuk olduğunu belirtti.
Filistin Esirler Derneği, Dünya Kadınlar Gününde İsrail hapishanelerinde bulunan 62 kadının 9’unun vurularak yaralandığını, 17’sinin de anne olduğunu açıkladı.
En son tutuklanan Ahed Temimi’nin 16 yaşında olduğu ve Aralık ayında Ramallah’ın Nebi Salih kasabasında gözaltına aldığına vurgu yapıldı. Ahed Temimi’nin annesi Neriman da aynı gün gözaltına alınmıştı. Ahed, evlerine giren bir askeri tokatladığı için göz altına alınmıştı. Temimi, bir görüntüyü sosyal medyada yayınladığı için gözaltına alınmıştı. Temimi ve annesi halen mahkemeye çıkacakları günü bekliyor. Filistin Esirler Derneği, İsrail’in 2015’de 200 kadını, 2016’da 164 kadını, 2017’de ise 200 kadını tutukladığını kaydetti.

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı