60 yıllık ayakkabı tamircisi mesleğine çırak bulamıyor

lotosikletle iş yerine glemesi
Fabrika Teknoloji Ekmek Teknesi Irak Ayakkabı Tamircisi 

-besmele ile dükkanı açması
-iş yerini süpürmesi
-çay koyması
-çay içmesi
-ayakkabı getien müşteriler
-müşterileriyle çay içip sohbet etmsesi
-ayakkabı tamirinden detaylar
-ayakkabı tamircisi ile röp
-müşterilerle röp

( ANTALYA )- 72 yaşında sabah gelip işyerini açıp temizliğini yapıyor ANTALYA

- Antalya'da 60 yıldır baba mesleği ayakkabı tamirciliği yapan 72 yaşındaki Ahmet Sipahioğlu hem fabrikasyon üretime hem de yalnızlığa direniyor. Sipahioğlu, mesleği devam ettirecek çırak bulamadığı için sabah geldiği işyerinde temizlikten tamirata her işi kendisi yapmak zorunda kalıyor. Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan Ahmet Sipahioğlu teknolojiye karşı ayakta durmaya çalışan esnaflardan. 72 yaşında olan ve ilçede Pala Ahmet olarak bilinen Ahmet Sipahioğlu, her sabah erken saatte motosikletiyle gelip besmele çekerek kapısını yaptığı iş yerinde akşama kadar ayakkabı tamiri yapıyor. Ancak Ahmet Sipahioğlu'nun tek işi tamirat değil. İş yerine gelince önce temizliğe başlayan Sipahioğlu, eline aldığı süpürgeyle ekmek teknesini köşe bucak süpürüyor. Ardından çay demleyen Sipahioğlu, ardından müşterilerini beklemeye başlıyor. Bu mesleği olan ayakkabı tamirciliğini çocuk yaşlardan itibaren babasının yanında öğrendiğini söyleyen Sipahioğlu, " Askere gidip geldikten sonra 1960 yılında kendi iş yerimi açtım. İmalatçıyım, kadın ayakkabısı, erkek ayakkabısı, ortopedi ayakkabı ve düz tabanlar için ayakkabı imal ediyorum. Ama lakin yanımda çırak yetiştiremiyorum. Kim çalıştıysa 6 ay çalıştı çıktı gitti. Paralı işe bakıyorlar. Sanat çok değerli bir şey. Bundan sonra da benden sonra da bu işi yapacak olanı zannetmiyorum. Ama ben bu mesleği ölünceye kadar devam ettireceğim gerisi Allah Kerim" diye konuştu.
Sipahioğlu'nun 50 yıllık esnaf arkadaşı olan Faruk Aslan ise , "Günlük olarak uğradığımız bir yer, Ahmet abinin yeri. Sabahleyin geliriz, hayırlı işler deriz. Çayımızı, kahvemizi içeceğimiz, sohbet edeceğimiz bir yer burası. Biz buraya uğramadığımız zaman kendimizde eksiklik hissediyoruz. Evden çıktığımız zaman önce buraya uğramamız gerekiyor yoksa kendimizi eksik hissediyoruz" dedi.
Gün boyu devam tamiratlar zaman zaman türkü sesleriyle şenleniyor. Ahmet Sipahioğlu, esnaf dostlarının söylediği türküye eşlik ederek işyerini dost meclisine çeviriyor.
19 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı