- 60 yaşından sonra ahşap sanatına gönül verdi

Hakkı Onur'un yaptığı ahşap eserler.
Yabancı Turist Bild Tesbih 

-Hakkı Onur'un açıklaması.
-Detaylar

( KÜTAHYA -HD) 60 yaşından sonra ahşap sanatına gönül verdi- Şaphaneli 80 yaşındaki Hakkı Onur'un, 60 yaşından yapmaya başladığı ahşaptan eserler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. KÜTAHYA

- Kütahya'nın Şaphane ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Hakkı Onur'ın ahşaptan yaptığı eserler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Devletin bir çok kademesinde işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirten Hakkı Onur, ''Şaphaneliyim, 80 yaşındayım. 20 yıldır ahşap sanatıyla uğraşıyorum. Sazı bir ayda yaptım, büyük kağnı arabasını bir ayda yaptım, saban çalışmamı 4 günde bitirdim, ahşaptan heykellerim var yapımı 11 hafta sürdü'' dedi.
Ahşap sanatı için hiç bir eğitim almadığını dile getiren Onur, ''Bir buçuk ay çalışıp gemi yaptım, günde 3 veya 4 tane çeşitli boyutlarda kaşıklar yapıyorum. Büyük boy tesbihi bir haftada yapıyorum. Kemençe yapımını 10 günde bitiriyorum. Özellikle saz ve kemençelerim namlıdır'' şeklinde konuştu.
Kalp rahatsızlığı geçirdikten sonra ahşap işçiliğine ara verdiğini belirten Hakkı Onur, ''Kıramayacağım arkadaşlarım olursa onların isteğini yapıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı eskisi gibi ahşap işçiliği yapamıyorum'' diye konuştu.
Hakkı Onur'un yaptığı tüm eserleri sergilemek için yakında sergi açacağı bildirildi.

12 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı