60 bin karede Yusufeli yeni yerleşim yeri

Yusufeli yeni yerleşim yerinin inşasından Time Lapse tekniği görüntüsü


-ilçenin drone ilçe çekilmiş görüntüsü

( ARTVİN ) ARTVİN

- Yusufeli yeni yerleşim yerinin inşaat süreci "time lapse" tekniğiyle görüntülendi. İlçenin inşaatına yerleştirilen profesyonel fotoğraf makineleriyle 60 binden kare çekildi ve bu kareler video haline getirildi.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı süren ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde sona yaklaşılıyor. Baraj tamamlandığında ilçe merkezi ve 4 köy sular altında kalacak. 150 yıllık tarihinde 6 defa yeri değiştirilen ve 7. defa taşınmaya hazırlanan ilçenin yeri yerleşim yerinin fiziki görümü şekillenmeye başladı.
2,5 yıllık çalışmayı 1 dakikaya sığdırıldı DSİ 26. Bölge Müdürlüğü yeni yerleşim yerinde ilk kez denediği “time lapse” tekniğiyle sabit birkaç noktadan günlük fotoğraflayarak kayıt altına aldılar. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü günümüze kadar çekilen 60 bin kare fotoğraftan 700 tanesini, seçerek video klip olarak servis etti. Yayınlanan video klipte, yeni ilçenin temelinin atılmasından, günümüze kadar yapılan büyüleyici fiziki değişiklik görüntülendi.
5 Mayıs 2019 Pazar günü yayınlandı