590 lirayla 4 çocuk okutmaya çalışan babaya, başkanın eşinden yardım eli

baraka halindeki ev
Yaşam Mücadelesi İnşaat Alanı Sosyal Hizmetler Hayırseverler Sosyal Hizmet 

-evden detaylar
-evde yaşayan aile
-ebru türel'in ziyareti
-açıklamaları
-detay

( ANTALYA )- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel: "Onlara güzel bir yuvada yaşama imkanı sunacağız. Her şey çocuklar için" ANTALYA

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, barakada yaşayan 6 kişilik aileye hayırseverlerle birlikte yardım eli uzattı. Türel, hayırseverlerle görüştüğünü ve aile için prefabrik bir ev yaptırılacağını söyledi.

Antalya’nın Kemer ilçesinde 4 çocuk babası Reşit Solumaz (44), bekçilik yaptığı inşaatta yüksekten düştü. Belinden sakatlanan Solumaz, inşaattaki işinden de çıkarıldı. Ailesiyle birlikte kaldığı inşaat alanından da çıkmak zorunda kalan Solumaz, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Beycik Mahallesi'nde babasına ait arsada birkaç metrekarelik bir baraka yaparak kalmaya başladı.
Elektrik ve suyu olmayan barakada yaşam mücadelesi veren ailesine 590 liralık iş görmez maaşıyla bakan Solumaz, 4 çocuğunu da okula göndermeyi başardı. "Belediyenin sosyal hizmetlerini buraya taşıdık" Solumaz’ın durumundan haberdar olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel ise, daha önce ziyaret edip ihtiyaçlarını tespit ettiği aileye yardımlarla döndü. Sosyal projeler üretmeye çalışırken bir yandan da ihtiyacı olan ailelerin yanında olmaya da gayret gösterdiğini belirten Türel, "Yakın bir zaman önce bu aileden haberdar oldum. 4 çocuklarını okutmaya çalışıyorlar. Belediyenin sosyal hizmetlerini buraya taşıdık, ancak bunlar ailenin düzenli bir yaşamı için yeterli olmuyor. Böyle olunca da araya hayırsever insanlar devreye giriyor" dedi.
Modern Robin Hood örneği Modern bir Robin Hood gibi davranıp, hayır yapmak isteyen insanlarla ihtiyacı olanları buluşturduğuna dikkat çeken Türel, bu aile için de hayırsever vatandaşlarla görüştüğünü aktardı. Türel, "Yaşadıkları barakada banyo ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak alanları yok. Hayırseverler ile görüştüm. Buraya prefabrik bir ev yaptıracaklar. Onlara güzel bir yuvada yaşama imkanı sunacağız. Her şey çocuklar için” diye konuştu.
Türel’in yardım ve sözlerinin ardından Solumaz ailesi ise duygusal anlar yaşadı. Reşit ve Bircan Solumaz çifti, yardımlarla çok mutlu olduklarını belirterek, Ebru Türel'e teşekkür etti.
27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı