52 Sene Sonra Denizi Gördü

Adı Alim Şahin. Henüz 24 aylık bir bebekken divandan düşerek omuriliğinin zedelenmesiyle vücudunun belden aşağısını ve kollarının önemli bir kısmını kullanamaz hale geldi. Bugün 54 yaşında ve 52 senedir sokağa çıkamıyor. Hayatı küçücük bir odada geçiyor. Gökyüzünü, sadece daracık bir sokağa bakan evinin balkonundan görüyor ve umutla dışarıya çıkacağı günü bekliyor. İzmir'de yaşamasına rağmen ne Kordon'u ne Konak'ı ne de denizi biliyor.
Kordon Eğitim Merkezi Büyükşehir Belediyesi 


Yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata dört elle sarılıyor Şahin. Hiç okula gitmeden kendi kendine okuma yazmayı ve bilgisayar kullanmayı öğrenebilecek kadar azimli, şiir yazabilecek kadar da yetenekli birisi o. Yazdığı 300'ün üzerinde şiiri kitaplaştırmayı çok istiyor ama en büyük arzusu elbette bu değil. Herkes gibi dışarıya çıkıp dolaşabilmek, sadece internetten fotoğraflarını görebildiği, yaşadığı şehri İzmir'i dünya gözüyle görüp gezmek istiyor. Hem de çok. Bunun için de her gün akülü araba hayali kuruyor ancak bunun için gereken raporu bir türlü alamıyor. Kollarının eklem yerleri tutmadığı için tekerlekli sandalye de kullanamıyor.

Bu çaresiz bekleyiş içindeki Alim Şahin'in yaşadığı dramı öğrenir öğrenmez harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, önce 52 yıllık bir hayali yerine getirerek onu denizle buluşturdu. Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelliler Eğitim Merkezi görevlileri, engelli aracıyla evinden aldıkları Şahin'e şehirde küçük bir tur attırdıktan sonra Konak sahiline götürdü. İlk defa gördüğü denizi uzun uzun seyreden Alim Şahin'in heyecanı ve mutluluğu yüzünden okunuyordu. Ardından İzmir Saat Kulesi'nin önündeki güvercinlere yem atıp kanat çırpışlarını seyretti. Daha sonra huzur içinde evine döndü. Şahin'e belediye, yakın bir zamanda akülü araba tahsis edecek.
11 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı