5 kiloluk dev turp ziraat odasının kapısına asıldı

Kadirli Ziraat Odası tabelası
Lyon Çekim 

-Ziraat odası kapısında asılı duran 5 kiloluk turp
-Ziraat odası çalısanı Mustafa Yapıcı normal turp elinde dev turpun yanında karşılaştırma yapıyor
-Normal bir turp ile dev turp masa üzerinde yakın çekim karşılaştırma
-Dev turp ile normal turp Mustafa Yapıcı'nın elinde karşılaştırma
-Mustafa Yapıcı ile röportaj

( OSMANİYE -ÖZEL-HD)- Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir turp üreticisinin tarlasında yetişen 5 kiloluk devasa turp ilgi odağı oldu OSMANİYE

- Türkiye'nin turp ihtiyacının yüzde 70'inin karşılandığı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir turp üreticisinin tarlasında yetişen 5 kilo ağırlığında devasa turp Kadirli Ziraat Odası'nın kapısına asılarak sergileniyor. Turp diyarı olarak Kadirli ilçesinde bir turp üreticisi çiftçinin tarlasında normal turplardan 20 kat büyük olan ve 5 kilo gram gelen turp yetişti. Kadirli Ziraat Odası çalışanı Mustafa Yapıcı 5 kiloluk devasa turpu ziraat odasına getirerek giriş kapısına astı. Zaman zaman bu büyüklükte turplarla karşılaştıklarını belirten Mustafa Yapıcı, "Turpun diyarı Kadirli'de böyle bir turp yetişti. Bunu gördük ilgimizi çekti. Dev turpu aldık getirdik burada bir nevi sergiliyoruz. Görenlerin de ilgisini çekiyor" dedi.
Türkiye'nin turp ihtiyacının yüzde 70'i Kadirli'den karşılanıyor. Aralık ayında başlayıp mart ayına kadar yaklaşık 4 ay süren turp sezonunda ilçede 5 bin kişi bu sektörde istihdam oluyor. Kadirli'de kırmızı altın olarak anılan turp ilçeye yıllık 15 milyon TL gelir getiriyor.
19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı