48 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar - TEKİRDAĞ

- Ahmet ve Meliha Kaynak çifti - Ahmet Kaynak ile röportaj - Meliha Kaynak ile röportaj48 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar - Tekirdağ 'da yaşayan Ahmet ve Meliha Kaynak çifti 48 yıldır aynı yastığa baş koyuyor - Ahmet Kaynak: - "Erkekler eşlerine doğru, düzgün ve anlayışlı davranmalı. Biri sinirli iken biri sessiz olmalı. Eğer sessiz olursa karşı taraf anlar hata yaptığını. Ama her iki taraf da susmaz karşılık verirse ilişki biter. Erkek kadınına bakmakla mükelleftir" - Meliha Kaynak: - "Genç kızlar da eşleriyle çok inatlaşmasınlar. 'Dediğim dedik' olmaz. Erkekleri anlamaya çalışsınlar. Gençler dizilerdeki kötü, ters karakterleri örnek almasınlar"TEKİRDAĞ (AA) - ÖMER URAL - Tekirdağ 'da yaşayan Ahmet (75) ve Meliha Kaynak (70) çifti, 48 yıldır aynı yastığa baş koyuyor.Görücü usulü ile evlenen ve 1970 yılında hayatlarını, nikah masasında söyledikleri ''iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta" sözleri çerçevesinde birleştiren çift, acıyı da sevinci de mutluluğu da birlikte yaşıyor.Mutlu evliliğinin mihenk taşının "anlayış" olduğunu belirten çift, gençlere de empati kurmayı ve anlayışlı olmayı tavsiye ediyor.Ahmet Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1943 yılında Malkara ilçesinde doğduğunu ve eşi ile görücü usulü ile tanışıp evlendiklerini söyledi.

Eşini ilk kez yakından nikah masasında gördüğünü anlatan, Kaynak, "Tanışmamız yine görücü usulü ile oldu. İlk önce aracılar gidip gördü. Biz uzaktan gördük birbirimizi. Bizim zamanımızda görüşme yoktu. Ancak büyükler karar verirdi, öyle görüşme olurdu. Ben onu ilk defa uzaktan gördüm." dedi.
Kaynak, eşini ilk kez yakından nikah masasında gördüğünü ve evliliklerinde 48 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, mutlu bir evliliğin sırrının iyi niyet, hoşgörü ve koşulsuz sevgi olduğunu kaydetti.
- "Kadın Allah'ın emanetidir"Kadınların erkeklere "Allah'ın bir emaneti" olduğunu ifade eden Kaynak, erkeğin bu önemli emaneti koruyup kollaması gerektiğini belirtti.
Kaynak, günümüzde gençlerin en büyük hatasının aralarındaki problemleri başkalarına aktarmak olduğunu anlatarak, "Erkeğin kadınını, çiçeğini koklamasını bilmesi gerekir. Kadını, ağır yükler altına sokmak, incitmek, dövmek, zarar vermek, emanete hıyanetliktir." diye konuştu.
"Kadını koruyacaksın, kollayacaksın, zorlamayacaksın. Eğer bunları yapmazsanız, araya başkaları girer, sonra o ona, o da başka birine söyler, araya fitne girer ve ayrılık olur." diyen Kaynak, şöyle devam etti:"Ama karı koca problemlerini aralarında hallederlerse dışarı hiçbir şey sızmaz ayrılık da olmaz. En çok kabahat erkeklerde. Eşi mesela bir şey istiyor, almak istemiyor. Yahu sen eşinin istediğini almak mecburiyetindesin. Çünkü kadının sana emanet. Eve bir şey getirirsen kadın yemek yapar. Ama eve bir şey almazsan kadın ne yapsın? Suç erkeklerde. Erkekler eşlerine doğru, düzgün ve anlayışlı davranmalı. Biri sinirli iken biri sessiz olmalı. Eğer sessiz olursa karşı taraf anlar hata yaptığını. Ama her iki taraf da susmaz karşılık verirse ilişki biter. Erkek kadınına bakmakla mükelleftir." - "Ahmet, ismimi ilk söylediğinde çok heyecanlandım"Meliha Kaynak ise eşi ile evlendikleri günden bu yana bir kez bile tartışmadıklarını, sorun yaşamadıklarını, dargın kalmadıklarını anlattı.Bir kız bir erkek olmak üzere 2 çocuklarının olduğunu ve onların da evliliklerinin çok güzel devam ettiğini anlatan Kaynak, "Biz görücü usulü ile evlendik. İlk resim çekilmeye gittiğimizde karşılaştık. Ahmet beni görünce çok heyecanlandı. Sonra 'Meliha gel resim çekilelim' dedi.
Ben ismimi söyleyince çok heyecanlandım. İçim böyle sıcacık oldu." ifadelerini kullandı.Kaynak, eşi Ahmet Kaynak'ın sakin bir kişiliğe sahip olduğunu aktararak, mutlu evliliklerinin sırrının, birbirlerini iyi tanımak ve anlamak olduğunu belirtti.
Eşiyle yarın ölecekmiş gibi yaşadıklarını, hayata hep olumlu yönlerinden bakmaya çalıştıklarını ifade eden Kaynak, "Hiç beni kırmaz, bir dediğimi iki etmez. Allah'tan daha ne isterim. Bir ağacın kökleri sağlamsa, dalı yaprağı da güzel olur. Genç kızlar da eşleriyle çok inatlaşmasınlar. 'Dediğim dedik' olmaz. Erkekleri anlamaya çalışsınlar. Gençler dizilerdeki kötü, ters karakterleri örnek almasınlar. Vurmayla, kırmayla hiç bir yere varılmaz."
Hastalık Mutlu Evlilik Dövme Muhabir Mihenk Taşı 

14 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı