43. Turizm Haftası kutlamaları - ADIYAMAN

- Sümer Meydanı'nda turizm acenta temsilcileri, öğrenciler ve folklor ekibi davul zurna eşliğinde halay çekmesi, - Perre Antik Kenti'nde öğrenciler tarafından temizlik yapılması, - İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Ekinci'nin açıklamaları Adıyaman 'da İl Kültür Turizm Müdürlüğünce "43.Turizm Haftası" kapsamında 15 - 22 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikler düzenlenen törenle başladı.
Etkinlikler kapsamında Sümer Meydanı'nda turizm acenta temsilcileri, öğrenciler ve folklor ekibi davul zurna eşliğinde halay çekti.Daha sonra Perre Antik Kenti'nde öğrenciler tarafından temizlik yapıldı.İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm ekonominin can verici damarlarından biri olduğu söyledi.

Turizm hem Adıyaman hem Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:"İl Kültür Turizm Müdürlüğünce "43.Turizm Haftası" kapsamında 15 - 22 Nisan tarihlerinde bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bu yıl turizm konusunda beklentilerimiz oldukça yüksek. Güzel bir sezon bizi bekliyor. Geçen Nemrut Dağı'na biletli giren kişi sayısı 110 bin kişiydi. Biletsiz giren kişilerle beraber 150 bine yakın ziyaretçimiz oldu. Konaklama rakamlarına baktığımız zaman 200 bin kişiydi. Bu yıl rakamları biraz daha artıracağımızı düşünüyorum. Perre Antik Kenti'ni geçen yıl 50 bin kişi ziyaret etti. Tanıtımlarla birlikte daha da ziyaret edilecek." Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü gönüllülerinden Gülay Şahin ise turizm haftası etkinlikleri kapsamında Perre Antik Kenti'nde temizlik yaptıklarını ve bundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Folklor Davul Zurna Öğrenciler 

15 Nisan 2019 Pazartesi günü yayınlandı