365 nüfuslu köyde korkutan heyelan

Cep telefonu ile çekilmiş görüntü detay
Toprak Kayması 

-Solhan Oymapınar köyü genel görüntü
-Köyde oluşan heyelan görüntüsü
-Köy sakinlerinden Abdullah Hant röp.

( BİNGÖL -ÖZEL) BİNGÖL

- Bingöl’de bir köyde meydana gelen toprak kayması paniğe neden oldu. 365 nüfuslu köyde birkaç ev oluşan çatlaklardan dolayı boşaltılırken, köy sakinleri ise oluşan heyelandan dolayı yetkililerden yardım istedi. Solhan İlçesine bağlı Oymapınar Köyü’nde meydana gelen heyelan, köy sakinlerini korkutuyor. İddiaya göre, yapımı devam eden demiryolu çalışmalarından sonra heyelan oluştuğunu belirten köy sakinleri, evlerinin hasar gördüğünü, birkaç evin risk altında olduğundan dolayı boşaltıldığını söyledi.

Köy sakinlerinden Abdullah Hant, bir hafta önce heyelanın meydana geldiğini belirterek, heyelanın demiryolu çalışmalarından dolayı olduğu iddia etti. Hant, “Köyde son bir haftadır toprak kayması oluyor ve durmadan kayma meydana geliyor. Demiryolu çalışmalarından sonra oluştu bu durum. Yetkililerden durumu çözmelerini talep ediyoruz” diye konuştu.
Ailesini görmek için geçtiğimiz günlerde köye gittiğini belirten Yunus Hant ise, “28 Ocak 2018 tarihinde heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu köyün içinde bir tane ahır ve birkaç ev çökmüş ve boşaltıldı. Birden fazla evde de çatlaklar meydana geldi ve heyelan çöküntüsü devam ediyor. Şuan köyde yaşayan herkes için tedirginim. Durumun çözülmesi gerekiyor, aksi halde birçok aile ciddi bir mağduriyet yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

7 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı