'3600 ek gösterge öğretmenlerimizi oldukça rahatlatır' - EDİRNE

"3600 ek gösterge öğretmenlerimizi oldukça rahatlatır" - EDİRNE - Türk Eğitim - Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan'ın konuşması"3600 ek gösterge öğretmenlerimizi oldukça rahatlatır" - Türk Eğitim - Sen Genel Başkan Yardımcısı Şahindoğan: - "3600 ek gösterge eğitim camiasını ve öğretmenlerimizi oldukça rahatlatacak bir düzenlemedir. Özellikle emeklilik hayatında onların almış oldukları maaşı yükselteceği için, doğrudan yükseltecek bir etki yapacağı için çok önemlidir"EDİRNE (AA) - Türk Eğitim - Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, "3600 ek gösterge eğitim camiasını ve öğretmenlerimizi oldukça rahatlatacak bir düzenlemedir. Özellikle emeklilik hayatında onların almış oldukları maaşı yükselteceği için, doğrudan yükseltecek bir etki yapacağı için çok önemlidir." dedi.
Şahindoğan ve Fuat Yiğit, Trakya ziyareti kapsamında geldikleri Edirne 'de, Türk Eğitim - Sen Edirne Şubesini ziyaret etti.Genel Başkan Yardımcısı Şahindoğan, burada yaptığı açıklamada, eğitim camiasında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Öğretmenlere 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini beklediklerini belirten Şahindoğan, "Seçim döneminde hemen hemen tüm siyasi partilerin seçim bildirgelerine koyduğu, meydanlarda söz verdiği öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi olayını sendika olarak çok ısrarlı bir şekilde takip ediyoruz. Siyasilerin seçim döneminde verdikleri sözleri unutmamaları gerektiğini, bu sözlerin gereğini yapmaları gerektiğini ifade ediyoruz. 3600 ek gösterge eğitim camiasını ve öğretmenlerimizi oldukça rahatlatacak bir düzenlemedir. Özellikle emeklilik hayatında onların almış oldukları maaşı yükselteceği için, doğrudan yükseltecek bir etki yapacağı için çok önemlidir. Bu konunun ısrarla takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.Şahindoğan, "Öğrenci Andı"nın tekrar okullarda okutulmasını istediklerini de dile getirdi.Danıştay'ın aldığı kararı yerinde bulduklarını aktaran Şahindoğan, şunları kaydetti:"2013 yılında 'Öğrenci Andı' kaldırıldığı gün, Türk Eğitim - Sen bu andın tekrar okutulması amacıyla andı kaldıran düzenlemeyi yargıya taşımıştı. Dava sonuçlandı ve Danıştay, 'Öğrenci Andı'nın geçmişte olduğu gibi okullarda okutulmasının önünü açan bir karar verdi. Biz Türk Eğitim - Sen olarak andımızın yeniden okullara dönmesini ve okutulmasını istiyoruz. Çünkü dünyanın pek çok ülkesinde öğrencilere okul yıllarında buna benzer antlar okutulur. Bu eğitimin bir parçasıdır. Hem okul disiplininin, hem de okullarda verilen milli eğitimin temel hedeflerine uygun olan bir çalışmadır."
Siyasi Partiler Öğretmenler Öğretmen Siyasi Parti Öğrenciler 

23 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı