'30 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz' - MALATYA

"30 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz" - MALATYA - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Malatya Valisi Aydın Baruş'un Türk Kızılayı'nın yardımlarını işleyen fotoğraf sergisini gezmesi - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın konuşması - Malatya Valisi Aydın Baruş'un konuşmasıMALATYA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Geçen yıl 23 milyon insana yardım ulaştırdık, bu yıl 30 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.
Kınık, bir otelde gerçekleştirilen Türk Kızılayı Malatya Şubesi Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın zor zamanlarda kurulan bir cemiyet olduğunu söyledi.

Kızılay'ın 1. Dünya Şavası'nda 7 cephede, 9 ordu, 14 kolordu ile 3 milyon 300 bin Mehmetçiğin yanında sıhhiye birlikleri olarak yer aldığını dile getiren Kınık, İstiklal Harbi'nin ilk can suyunu veren kuruluş olduklarını ifade etti.
Kınık, Türk Kızılayı'nın milletin kötü zamanlarda mukavemet gösterebilmesi için kurulan bir cemiyet olduğunu dile getirerek, "Hiçbir vatan evladını geride bırakmaksızın yaşlısını, engellisini güçlendirerek, olağanüstü durumlara hazırlamak zorundayız. 'Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay' sloganıyla 2015'te yola çıktık. Bütçe büyüklüğümüz 7 kat arttı, çalışan sayımız, yardım ulaştırdığımız insan sayısı her geçen gün artıyor. Bizler aracıyız milletimizin himmetini taşıyoruz. Aslında İslam Vakfı olan Kızılay'ımızın akarlarıyla hayırlarımızı yapmaya gayret ediyoruz. 7 milyar liralık bütçe büyüklüğüyle geçen yıl 23 milyon insana yardım ulaştırdık bu yıl 30 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin 2015 sonrasında dünyada sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde büyük bir inisiyatife imza attığını anlatan Kınık, şöyle devam etti:"18 ana alanda kalkınma hedefleri belirlendi. Bu çerçevede 2030'a kadar hem Türkiye'de hem de dünyada aşırı yoksulluk ortadan kaldırılacak. Bizde 'Güçlü Türkiye Güçlü Toplum' olarak sloganımızı belirledik. Dünyaya yardım edebilmemiz için toplumumuzu güçlendireceğiz. Bu kapsamda İslam Kalkınma Bankası ile hazinemizle ve büyük fon kuruluşlarıyla ön anlaşmalar yaptık. Türkiye'de bu kapsamda kadınlara girişimcilik eğitimi vererek, fon sağlayacağız. Onların değer zincirlerini belirleyerek, bu zincirde üretim yapmalarını ve gelir elde etmelerini sağlayacağız. Bunlar için onlara faizsiz fon ve mikro finans teşvikleri vereceğiz. Devletimiz bugün karşılıksız yardımlara 32 milyar lira ayırıyor." - "Milli afet barınma stokları oluşturacağız" Malatya 'daki Vagon Onarım Fabrikası'nın Kızılay Yapı Teknik AŞ altında faaliyet gösterecek Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştüreceklerini aktaran Kınık, şunları kaydetti:"Burada prefabrike konut, prefabrike yapı sistemleri, hafif çelik, yapısal çelik imalatı yapan büyük bir tesisi olacak. Afet ve ya kentsel dönüşüm gibi ihtiyaç duyulan sosyal donatılar için hızlı çözümler üretecek. Geçen gün Kartal'da yaşadığımız afet, gerçekten memleketimizde alarm zilleri veriyor. Memleketimizde 7 milyona yakın dönüşmesi gereken yapı stoğumuz var. Hızlı dönüşmesi gerekiyor. İnsanlar para vererek, tabut satın alıyorlar. Kentlerde afet temelli düzeltilmesi gereken ciddi bir risk var. Bu anlamda ülkemizdeki okullar, hızlı dönüştürülmesi gereken konutlar. Afet dönemlerinde milli barınma stoğumuz çadır ama Allah göstermesin hazırlıklı olmalıyız. Hızlı şekilde normal evlere dönüşmesi için de milli afet barınma stokları oluşturacağız. Malatya 'daki tesis bu anlamda önemli olacak, Türkiye'de bu konudaki tematik tek tesis. Dünyadaki en büyük tesislerden biri olacak."Kınık, TCDD ile de varılan anlaşma çerçevesinde Malatya 'da lojistik merkezi kuracaklarını bildirerek, "Tarıma dayalı endüstriyel üretimin daha yüksek bir karlılıkla dünyaya pazarlanması açısından ciddi bir altyapı oluşturacak. Tekstil temelli ve organize sanayide üretilen malların hızlı pazarlanması noktasında, dünyadan buraya yarı mamül olarak gelecek malzemelerin hızlı ve düşük maliyetle getirilmesinde bu üssün katma değeri olacak." diye konuştu.
Malatya Valisi Aydın Baruş da Türk Kızılayı'nın ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı yardımlardan millet olarak gurur duyduklarını belirterek, Kızılay'ın insanların vicdanındaki yardımlaşma duygusunu diri tuttuğunu söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın konuşmasının ardından mevcut Başkan Umut Yalçın'ın tek aday olduğu seçimlere geçildi.
İslam İnisiyatif Fotoğraf Sergisi Sıhhiye Girişimcilik 

10 Şubat 2019 Pazar günü yayınlandı