30 Ağustos Zafer Bayramı - MERSİN

- Törenden genel ve detay görüntüler - Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun askerleri selamlaması - İstiklal Marşı ve Saygı Duruşundan detaylar - Askeri araçla selamlama - Bir öğrencinin şiir okumasından detay - Deniz Piyade Binbaşı Mustafa Karahasanoğlu'nun konuşması - Halk oyunları gösterisi - Kent protokolünün bayramlaşması 30 Ağustos Zafer BayramıMERSİN (AA) - Mersin 'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.
Kentteki Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen kutlama programı, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.
Vali Su, Kültür Merkezi'nde kent protokolüyle bayramlaştı. Sonrasında meydanda devam eden programda Su, Gürbüz ve Kocamaz, askeri araca binip, törene katılanların bayramını kutladı.Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu. Törende, Deniz Piyade Binbaşı Mustafa Karahasanoğlu, bir konuşma yaptı.Program, bayrak flama grubu, askeri birlik ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin geçit töreniyle sona erdi.Vali Su, törenin ardından gaziler ve protokol üyeleriyle toplu fotoğraf çektirdi.
Gaziler Bayramlaşma Askeri Birlik Halk Oyunları 

30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı