- 30 Ağustos Zafer Bayramı 96. Yılında Azerbaycan’da Kutlandı

Türk Şehitliği Anıtına çelenk bırakılması
Şehit General Müstesna Başkent İşadamları 

-Milli marşların okunması
-Detay
-Hatıra defterinin imzalanması
-Temsili şehit kabirlerine karanfil bırakılması
-Azerbaycan şehitliğinin ziyaret edilmesi
-Detay

( BAKÜ ) - 30 Ağustos Zafer Bayramı 96. yılında Azerbaycan’da kutlandı BAKÜ

- Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de bulunan Türk Şehitliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı 96. yıl dönümünde kutlandı. Türk Şehitliği'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Türkiye'nin Bakü Büyükelçi Erkan Özoral, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Zafer Ocak, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Türk işadamları, müşavirler ve Büyükelçilik personeli katıldı.
Tören, Türk Şehitliği Anıtı’na çelenk bırakıldıktan sonra iki ülkenin Milli Marşları okunarak başladı.
Hatıra defterini imzaladıktan sonra konuşma yapan Büyükelçi Erkan Özoral, “Aziz Şehitler, 30 Ağustos Zafer Bayramını bugün büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz önderliğinde kazandığı bu zafer hiç şüphesiz ki, dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Türk milletinin asla yok edilemeyeceğini, milletin azim ve kararlılığının neler muhitedir olduğunu tüm dünyaya ilelebet gösterecektir. Bugün bu büyük bayramı kardeş Azerbaycan’da, Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşarken bu mutluluğu da siz şehitlerimize borçlu olduğumuz çok iyi biliyoruz. Hepinizin ruhu şad olsun” dedi.
Konuşma bitikten sonra temsili şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. Kutlama Töreni mehter marşı çalındıktan sonra sona erdi. Daha sonra Azerbaycan Şehitliği de ziyaret edilerek şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.
30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı