- 3 yıldır kayıp olan elektrikçi cinayeti bu görüntülerle çözüldü

-Şahısların olayı gerçekleştirdiği araçla Kızıltan'ın işyerine belirli aralıklara gelmesi
Ormanlı Yansıma Polis Ekipleri Cinayet Çapraz Sorgu 

--Oluşturulan özel ekipten görüntü
--Cesedin aranması
-arşiv görüntüler

( KOCAELİ )- Cinayet şüphelilerini kullandıkları araçların görüntüsü yakalattı KOCAELİ

- İzmit'te 3 yıldır kayıp olan Erman Kızıltan’ın cinayetini işleyen şahıslar, cesedi taşıdıkları aracın güvenlik kameralarına yansıması sonucu yakayı ele verdi. Görüntülerde bir panelvan minibüsle Kızıltan’ın işyerine giden şahısların gece saatlerinde tekrar cesedi taşımak için olay mahalline gitmesi saniye saniye görüntülendi. Olay, 19 Mayıs 2015 tarihinde Kocaeli’nin İzmit' ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde eşiyle konuştuktan sonra Erman Kızıltan isimli kişi ortadan kayboldu. Eşinin kaybolduğunu belirten Nurseli Kızıltan'ın polis ekiplerine başvurması sonrasında polis ekiplerinin başlattığı arama çalışmalarında Erman Kızıltan'ın aracı olaydan bir gün sonra Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda bulundu. Olayın ardından Erman Kızıltan'la son olarak görüşen A.G., T.A., C.Ö. ve H.S isimli şahıslar, polis ekiplerince gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri adliyede delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kızıltan ve benzer olayların araştırılması için 12 kişilik özel bir ekip oluşturdu. Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'nce oluşturulan özel bir ekip 19 Mayıs 2015'te kayıplara karışan Erman Kızıltan'ın kaybolmasıyla ilgili detayları yeniden incelemeye başladı.
Kızıltan'la son olarak görüşen ve gözaltına alındıktan sonra serbest kalan 4 kişinin araç PTS kayıtları ve çevre işyerlerindeki güvenlik kameralarını inceleye aldı. Güvenlik kameralarından 4 şüphelinin kullandığı araçların Kızıltan'ın aracını belirli aralıklarla takip ettiklerini tespit eden ekipler, şahısların gece saatlerinde bir minibüsle Kızıltan’ın işyerine belirli aralıklarla gittiklerini tespit ettiler.Ekipler tarafından olayın aydınlatılmasında kullanılan güvenlik ve mobese kayıtlarında şahısların bir minibüsle Kızıltan’ın işyerine gittiği, olayı gerçekleştirdikten saatler sonra cesedi almak için tekrar iş yerine geldikleri ortaya çıktı. Güvenlik kameralarını en ince detayına kadar inceleyen ekipler, Kızıltan’ı öldüren şahısları yeniden gözaltına almak için Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla 6 Temmuz günü operasyon düzenledi.
Kartepe ve İzmit ile İstanbul Ataşehir'de bulunan 5 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda A.G., T.A., C.Ö. ve H.S. gözaltına alınarak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Şahısların çapraz sorguları sonucunda Kızıltan'ı öldürdükleri ve Kartepe ilçesi Suadiye'de bir alana gömdüklerini itiraf ettiler. İtiraf üzerine yola çıkan ekipler, Suadiye'de ormanlık alan içerisinde gömülü halde Kızıltan'ın cesedine ulaştılar. Çıkarılan ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularında Erman Kızıltan'ın öldürülmesi olayını itiraf eden A.G., T.A., C.Ö. ve H.S., işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. (MK-GY
9 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı