3. Köprünün açılış tarihi belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. Köprü şantiyesinde incelemelerde bulundu.
Yavuz Sultan Selim Başbakan Ahmet Davutoğlu 


Başbakan Davutoğlu, 'Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız' dedi.

Başbakan Davutoğlu, 'İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı' açıklamasını yaptı.

Davutoğlu, 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü' dedi.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
8 Ocak 2016 Cuma günü yayınlandı