3 kişiye hayat veren mimar adayı Aslıhan toprağa verildi

Cenaze töreninden detay
İlk Müdahale Adli Kontrol Cenaze Namazı Ağır Yaralı Üniversite Öğrencisi 

-Ailesi ve arkadaşlarının ağlaması
-Aslıhan'ın fotoğrafları

( AYDIN ) AYDIN

- Antalya'da yolun karşısına geçmeye çalışırken aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Aslıhan Kocapınar, Kuşadası’nda toprağa verildi.
İç Mimarlık Bölümü öğrencisi genç kızın ailesi kızlarının vasiyeti üzerine 2 böbreğini ve bir karaciğerini bağışlamış, Kuşadalı genç kız 3 kişiye umut olmuştu. Kuşadası’nda büyük üzüntü oluşturan kaza, önceki akşam saatlerinde Antalya Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan bir kavşakta meydana gelmişti. Kazada, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Kuşadalı Aslıhan Kocapınar'a, ders çıkışında evine gitmek üzere kavşaktan yolun karşısına geçmek isterken bir araç çarpmıştı. Kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi genç kıza ilk müdahaleyi yoldan geçen vatandaşlar yapmış, vatandaşların çağrısı ile olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahalesinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan genç kız, 1 günlük yaşam savaşını kaybetmişti. Birçok hayali ve çalışmaları olduğu öğrenilen Kuşadalı genç kızın ölümü okul arkadaşlarının yanısıra Kuşadası’nda da tüm sevenlerini yasa boğmuştu. -Gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı Antalya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından genç üniversite öğrencisinin cenazesi dün akşam ailesinin ikamet ettiği Kuşadası’na getirilerek, Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Trafik terörüne kurban olan genç kız için bugün Kuşadası Ege Mahallesi’ndeki Mehmet Akkuş Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
Son yolculuğunda okul arkadaşları da otobüslerle Antalya’dan Kuşadası’na gelerek sınıf arkadaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenaze töreni sırasında Aslıhan Kocapınar’ın annesi Ayşe Kocapınar’ın ve sınıf arkadaşlarının gözyaşları yürek burktu. Anne Ayşe Kocapınar, yakınlarının yardımıyla ayakta güçlükle durdu. Aslıhan Kocapınar, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kuşadası Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
-3 kişiye hayat verdi Bu arada, üniversite öğrencisinin anne ve babası kızlarının vasiyeti üzerine organlarını bağışlama kararı aldı. Karar doğrultusunda genç kızın bir karaciğeri İzmir'de bulunan 28 yaşında bir gence nakledildi. İki böbreğinin ise Antalya'da bulunan 2 kişiye verilmek üzere işlemler başlatıldı. Kocapınar’ın 2 böbreğini ve bir karaciğeri bağışlanırken, babası Okan Kocapınar, “Aslıhanımız öldü, başka Aslıhanlar ölmesin. Kızımın vasiyetini yerine getirdik ve organlarını bağışladık. Daha önce annesiyle yaptığı bir sohbet sırasında, ‘Anne öldüğüm takdirde organlarımı bağışlayın’ demiş. Biz de onun vasiyetini yerine getirdik” dedi.
Okan Kocapınar, sürücünün adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını da hatırlatarak, “Biz onu vicdanımızda mahkûm ettik” dedi.
Anne Ayşe Kocapınar ise “Kızımın yaşamını yitirdiği Antalya’da üniversite önündeki bu yola bir an önce üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başka çocuklar ölmesin” diye konuştu.

18 Kasım 2018 Pazar günü yayınlandı