29. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları - KASTAMONU

- 29. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları - Dört nala at yarışlarından görüntü - Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın konuşması - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç'in konuşması - Rahvan at yarışlarından görüntü - Atın ayağının kırılması - Ayağı kırılan attan detay - Ödül töreni29. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları - Çeşitli kategorilerdeki yarışlarda toplam 50 at yer aldı - İngiliz safkan A kategorisinde birinci olan atın ayağı kırıldıKASTAMONU (AA) - Atatürk'ün Kastamonu 'ya gelişinin ve şapka inkılabının 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 29. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları düzenlendi.
Kastamonu Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca Uzun Yazı mevkisinde düzenlenen organizasyon, Kur'an - ı Kerim okunmasıyla başladı.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, burada yaptığı konuşmada, Kastamonu 'nun 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu anımsattı.Kültür başkenti etkinlikleri kapsamında birçok faaliyet yapıldığını anlatan Babaş, "Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları da bu bağlamda yaptığımız faaliyetlerimizden birisi. Günümüzde en çok ihtiyacımız olan şey birlik, beraberlik, hoşgörü, saygı, sevgi ve bunun yanında böyle güzel aktivitelerde beraber olabilmek." dedi.
Babaş, Kastamonu 'yu tüm dünyaya tanıtmak için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Kültüründen sporuna, doğasına, gastronomisine, her bakımdan Kastamonu 'yu ele aldık. Güneyinden kuzeyine 12 ay turizm yapılabilecek bir şehir. 170 kilometre sahiliyle, dağları ve milli parklarıyla milattan öncelere dayanan kültürü, tarihi dokusuyla mükemmel bir şehir. Biz de bu mükemmel şehirde yaşayan insanlarız. O nedenle yaşadığımız şehrin kıymetini bilmeliyiz."Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç ise yarışların bu yıl 29'uncusunun yapıldığını ve federasyon hakemlerinin kontrolünde gerçekleştirildiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından başlayan yarışlarda, Türkiye'nin farklı bölgelerinden getirilen 50 atla binicileri, rahvan ve dörtnal kategorilerinde mücadele etti. Yarışlarda dereceye girenlere, protokol üyelerince ödülleri verildi.
İngiliz safkan A kategorisinde yarışı birinci tamamlayan ve durmak için yavaşlayan Namık Özen'e ait "Dembaba" adlı atın ayağı kırıldı. At, sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından yarış alanından çıkarıldı.Kategorilerinde dereceye giren biniciler şöyle: - Rahvan koşusuÜçlü tay: İsa İleri, Yılmaz KarabakalKüçük orta: Şahap Gürsoy, Ali Ekber Karatepe, Muzaffer TopaloğluBüyük orta: Emircan Şerifoğlu, Sebahattin KuzuoğluBaş altı: Ahmet Boyacı, Musa Taflan, Yılmaz KarabakalBaş koşusu: Yahya Polat, Mehmet Falay, Yılmaz Karabakal - Dörtnal koşusuArap safkan A kategorisi: Bilgehan Babayiğit, Osman Göçmen, Mehmet GezginArap safkan B kategorisi: Serdar Öztufan, Hüseyin Arslan, Utku Aygünİngiliz safkan A kategorisi: Namık Özen, Erdoğan İyidöner, Yüksel Kırıkİngiliz safkan B kategorisi: Utku Aygün, Hüseyin Arslan, Orhan Türkoğlu.
Astronomi Beraberlik Başkent Sağlık Ekipleri At Yarışları 

26 Ağustos 2018 Pazar günü yayınlandı