29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - KİLİS

- Törenden detaylar - Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'ın konuşmasıCumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor - Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman'da tören düzenlendiGAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı. - Kilis 'te Vali Mehmet Tekinarslan, valilik makamında tebrikleri kabul etti.Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Vali Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan Kara'nın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
Vali Tekinarslan'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 95 yıl önceki ruh, heyecan ve inanç neyse bugün de aynı duygularla Cumhuriyet'in varlığını bir kez daha kutladıklarını ve milletçe sonsuza kadar varlık yeminini ettiklerini belirtti.
Ülkenin her karış toprağında olduğu gibi Kilis halkının da düşman işgaline geçit vermediğini anlatan Tekinarslan, "Aziz Türk milletinin her ferdi, işçisi, çiftçisi, esnafı köylüsü, kadını, erkeği, yaşlısı, genci omuz omuza vererek ülkü birliği yaptı ve tarihin hiçbir devresinde esarete boyun eğmeyen Türk milletini 1. Dünya Savaşı'nın karanlık ufuklarından çıkarttı. Büyük önder Atatürk'ün liderliğinde taze, heyecanlı ve umut dolu bir Cumhuriyet'in temellerini hep birlikte attı. İnşallah sonsuza kadar bu Cumhuriyet'i gönül, inanç ve iman birliğiyle yaşatacağız." dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi yapıldı.Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce öğretmenlerin katılımıyla oluşturulan grubun konserinin ardından tören, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle son buldu.
Düşman İşgali Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler Halk Oyunları 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı