29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi - PEKİN

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu - Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan - Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen'in konuşması - Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Cang Cün'ün konuşması - Resepsiyondan karelerCumhuriyet Bayramı Çin’de kutlandı - Başkent Pekin 'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildiPEKİN (AA) - Çin’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.
Başkent Pekin ’deki Kerry Otel’de Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği ev sahipliğinde verilen resepsiyona Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Cün, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Türk Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali Yıldız ile Pekin ’deki yabancı misyon temsilcileri, Türk vatandaşları ile Çinli ziyaretçiler katıldı.
Çin’de “Seni romantik Türkiye’ye götürmek istiyorum” şarkısıyla popüler olan Çinli şarkıcı ve Türkiye’nin Fahri Turizm Elçisi Şiao Cang’ın mini konseri ile başlayan programda, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.Mesajın ardından Pekin Büyükelçisi Önen yaptığı konuşmada, 95 yıl önce bugün Türkiye’nin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak ilan edildiğini hatırlatarak, amacın insan odaklı bir yönetim kurulmasını olduğunu anımsattı.“Cumhuriyet’in ilanı bağımsızlık mücadelemizi zafere götüren önemli bir noktayı işaret etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anmak istiyorum” ifadelerini kullanan Önen, Atatürk’ün modern, müreffeh ve güçlü bir ülke kurma hayalinin bu uğurda hala yolları aydınlattığını dile getirdi.Büyükelçi Önen, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’n vizyoner liderliği altında Türkiye’nin Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü olan 2023 hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yol alındığını belirterek, ülkenin bugün dünyanın 17’inci, Avrupa’nın ise 6’ıncı büyük ekonomisi olduğunu kaydetti.
Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Cün ise Çin - Türkiye ilişkilerinin son yıllarda iyi bir ivme kazandığını belirterek, iki ülke liderlerinin son yıllarda temaslarının farklı vesilelerle arttığını söyledi.

Bu yılın ikili ilişkiler açısından başarılı geçtiğini kaydeden Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang, Çin'in, Kuşak ve Yol inisiyatif ve Türkiye’nin desteklediği Orta Koridor projesinde ikili iş birliğini derinleştirmek ve yükseltmek için Türkiye ile ortak çalışacağını kaydetti.
Cang, Cumhuriyetin ilanını 95 yıl dönümünü nedeniyle tebriklerinin bildirerek, iki ülke ilişkilerinin derinleşmesini ve büyümesi temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından yemeğe geçildi.
Cumhuriyet İnisiyatif Ziyaretçiler Şarkıcı Bağımsızlık 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı