29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - ANTALYA

- Antalya 'daki Cumhuriyet Bayramı töreninden detay görüntüler29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Cumhuriyet'in 95'inci kuruluş yıl dönümü, Antalya ,Muğla, Isparta ve Burdur'da düzenlenen etkinliklerle kutlandıANTALYA (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Antalya , Muğla, Burdur ve Isparta'da törenler düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Antalya 'daki kutlamalar, Vali Münir Karaloğlu'nun tebrikleri kabulüyle başladı.
Vali Karaloğlu, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Caddesi'nde resmi geçide katılanların bayramını kutladı.Bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunup Türk bayrağının göndere çekildiği kutlamada öğrenciler, Cumhuriyet konulu şiirler okudu. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin tarihin en önemli kararı olduğunu belirterek, "Cumhuriyet, 95 yıl önce bu topraklarda yaşayanların hep birlikte verdikleri bir ve beraber yaşama kararıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin altına imza attığı bir birlikte yaşama projesi, bir millet sözleşmesidir." diye konuştu.
Cumhuriyetin sadece kuru bir sözleşmeden ibaret olmadığını vurgulayan Karaloğlu, binlerce yıllık köklü kültür ve medeniyet birikiminden ilhamla, binlerce yıllık tecrübeden hareketle kurulmuş muazzam bir çatı olduğunu belirtti.
Karaloğlu, Cumhuriyetin harcında bağımsızlığını kaybetmektense, canını vermeyi göze alan, yardan, serden geçen ama vatan toprağından asla vazgeçmeyen, Malazgirt'ten 15 Temmuz'a yüzbinlerce kahramanın, Mehmetçiğin kanı olduğunu bildirdi. Karaloğlu, şöyle devam etti:"Ekonomik krizler, terör, ambargo, kültür emperyalizmi, son olarak da 15 Temmuz işgal girişiminde millet bağımsız Cumhuriyet için anadan, yardan, serden, canından geçmiştir. Cumhuriyete yönelen saldırıları bir bir püskürtmüştür. Cumhuriyet, bir millet sözleşmesidir. 95 yıl önce imzaladığımız bu sözün arkasındayız. Sözümüzden dönmeyeceğiz, kararımız karardır. Yurdun her köşesinde her ırktan, her dilden, her mezhepten, her meşrepten, her yaştan ve her mertebeden bu medeniyetin ve Cumhuriyetin evlatları olarak, 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının verdiği kararda kararlıyız."Konuşmanın ardından gerçekleştirilen tören geçişi ile kutlamalar sona verdi.
Emperyalizm İşgal Girişimi Sparta Öğrenciler Saldırı 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı