'28 Şubat’ın brifingli-siyasi yargılamaları yok sayılsın' - ANKARA

"28 Şubat’ın brifingli - siyasi yargılamaları yok sayılsın" - ANKARA - MAZLUMDER Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısı - MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dalaz'ın konuşması"28 Şubat’ın brifingli - siyasi yargılamaları yok sayılsın" - MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dalaz:"28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli - siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz"ANKARA (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dalaz, "28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli - siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz." dedi.
28 Şubat mağdurları için MAZLUMDER Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Dalaz, 1990’lı yıllardan günümüze Türkiye ve dünyada çok şeyin değiştiğini, rejimlerin yıkılıp kurulduğunu, heyecan uyandırıcı devrimlerin gerçekleştiğini ve halk hareketlerinin yaşandığını söyledi.

İşgal ve darbelerle toplumların baskılanmaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ile 28 Şubat’ın tekrar hortlatılmaya çalışıldığına işaret eden Dalaz, şunları belirtti:"Bütün bu değişimler karşısında, 'değişmeyen bir zulüm' olarak yargıdan kaynaklanan zulümler devam etmiştir. Bu zulme 'Dur' demek için konuştuk, konuşacağız. 28 Şubat’ın brifingli yargısının ve bu yargının tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının hukuksuz kararları ile devlete karşı suç işlediği iddiası ile 20 yılı aşkın süredir cezaevlerinde tutulan 28 Şubat mahpusları kimseden af talebinde bulunmuyor. Onlar, gayrimeşru mahkeme kararlarıyla tıkıldıkları cezaevlerinden bırakılmak ve yeniden yargılanmak istiyorlar."28 Şubat mağdurlarının Kurban Bayramı'nı aileleriyle birlikte geçirmelerini beklediklerini aktaran Dalaz, "28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli - siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Cezaevleri Basın Toplantısı Toplantı Darbe Girişimi İşgal 

28 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı