28 Şubat dönemi öğrencilerinden ayrı bıraktı - TOKAT



Görüntü Dökümü: - Aile Sosyal Politikalar Müdürlük binası dış görüntüsü - Hülya Özdemir'in görüntüleri - Özdemir'in açıklamaları TOKAT (AA) - Tokat 'ta başörtülü olduğu için 28 Şubat döneminde öğretmenlik mesleğinden koparılan ve sonraki yıllarda yapılan düzenlemeyle yeniden öğrencilerine kavuşan Hülya Özdemir, bugün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilik ve meslek hayatında başörtüsü taktığı için birtakım sıkıntıları ağır şekilde yaşayanlardan birisi olduğunu söyledi.

Üniversitede başörtülü olduğu için ithamlara maruz kaldığını anlatan Özdemir, "Disiplin cezaları aldım. Sürekli cezalara maruz kaldık. Üniversitede 4 yıl boyunca ders alırken baskılara maruz kalarak öğretim hayatımızı neticelendirdik." diye konuştu.
Hayalini kurduğu öğretmenliğe 1994 yılında Pazar Lisesi'nde sosyoloji öğretmeni olarak başladığını belirten Özdemir, başörtülü görev yaptığı için yine kendisine uyarı, ihtar, kınama cezaları verildiğini anlattı.Zaman zaman çıkan aflardan dolayı sicilinin temizlendiğini aktaran Özdemir, şöyle devam etti:"Son olarak 28 Şubat döneminde disiplin cezalarında silsileyi takip etmeksizin soruşturma neticesinde başörtülü görev yaptığım için meslekten men cezası aldım, meslekten ihraç edildim. Dolayısıyla çok severek yaptığım, öğrencilerime katkı sağladığım, kendi evladım gibi büyüttüğüm çocuklarımdan ayrı kaldım. Bizim için ağır süreçlerdi. Haksızlık ve hukuksuzluğa, insanın kendi memleketinde Müslüman olduğu için başörtülü çalışma isteğinden dolayı maruz kalmak kaldırılabilecek bir yük değildi. Öğretmenlikten ayrıldıktan sonra ciddi bunalımlar yaşadık."Özdemir, başörtülüler ile ilgili devlet aleyhinde çalışan insanlarmış gibi bir imaj oluşturulduğuna işaret ederek, "28 Şubat bin yıl sürecek' diyenler şunu gördü ki 28 Şubat 10 yıl dahi sürmedi. Millete dayanan, milletin düşünceleri ile örtüşen politikalar üreten hükümetimiz bu konuya el attı. Bir daha mesleğe dönmesinler diye meslekten men cezası vermek yolu ile bizleri görevlerimizden uzaklaştırdılar. 2006 yılında Başbakanken Recep Tayyip Erdoğan'ın affı ile mesleklerimize, öğretmenlik hayatımıza döndük. Vatanımıza ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Öğrencilik Başörtülü Başörtüsü Öğrenciler Öğretmenlik 

27 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı