27 yaşındaki gencin organları 6 kişiye umut oldu

Hastaneden görüntü
Beyin Kanaması Organ Nakli Organ Bağışı Animasyon Beyin Ölümü 

-Organların nakledilirken görüntüleri
-Hasta yakını ve doktorların açıklamaları
-Detay
-Ölen şahsın fotoğrafı

( YOZGAT ) YOZGAT

- Yozgat'ta beyin kanaması şikayetiyle Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gelen 27 yaşındaki Hakan Bacanak'ın beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın ailesi tarafından bağışlanan organlar 6 kişiye umut oldu. Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Hakan Banacak'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Ankara'dan organ nakli için Yozgat'a gelen 7 kişilik ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyonla beyin ölümü gerçekleşen hastanın kornea, karaciğer, böbrekleri, dalak ve kalbini aldı. Beyin ölümü gerçekleşen Hakan Bacanak'ın ailesine teşekkür eden Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze Talih,"Beyin ölümü tanısı koyduğumuz hastanın ailesinin de onayını alındıktan sonra organ bağışı için bildirildi.
Ekipler geldiler karaciğer, böbrek, dalak, kalp ve kornea çıkartıldı. Organları hastalara umut oldu. Bu operasyon hastanemizde başarı ile gerçekleştirildi" dedi.
Hakan Bacanak'ın yakını Ali Olcay ise yaptığı açıklamada organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak,"Ölüme çare yok. Ölüme çaresizlik hepimizin çaresizliği. Elimizden gelen bir şey yok. Bu konuda herkesin sağduyulu olmasını istiyorum. Bir can kaybettik, çaresiziz yapabilecek bir şeyimiz yok ama bir can şifa bulsun istiyoruz. İnşallah sağlıklı bir insan tekrar hayat bulur. Bizi tek mutlu edecek o. Bütün organlarını bağışladık. İnşallah organlar hastalara uyumlu olur ve sağlık bulur diye düşünüyorum. Hakan, 27 yaşındaydı. Yüksek tansiyondan hayatını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşince organları yaşadığı için biz de organlarını bağışlamak istedik. Bir insan öldüyse yaşama çaba harcayan bir insan şifa bulsun istedik" şeklinde konuştu.
Organ nakli için Ankara Tıp Fakültesi’nden gelen Genel Cerrah Dr. Onur Can ise,"İki böbrek, bir karaciğer, kalbi, korneası başka insanlara faydalı olacağını ümit ediyoruz. Organlar İbn-i Sina Hastanesi, Başkent Üniversitesi Hastanesi ve diğer üçüncü bir hastaneye 5 organ gönderilecek" ifadelerinde bulundu.
5 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı