26 yıldır kardeşini arıyor

Osman Demir'den genel ve detay görüntüler
Sosyal Medya A Haber Görece Göreme 

-Osman Demir'in röportajı
-Fotoğraf

( SAMSUN ) SAMSUN

- Samsun ' da yaşayan Osman Demir, 1992 yılında 6 aylıkken başka bir aileye evlatlık verilen üvey kardeşinden 26 yıldır haber alamıyor. Demir, üvey kardeşiyle buluşacağı günü iple çekiyor. Samsun ' da yaşayan 50 yaşındaki Osman Demir, aynı babadan ve farklı anneden olan 3 kardeşten en büyüğü. Demir ' in en küçük üvey kardeşi 1992 yılında henüz 6 aylıkken imkansızlıklardan dolayı Samsun ' da yaşayan Aktaş ailesine evlatlık olarak verildi.
Demir, evlatlık verilen ailenin soyadı olan Aktaş soy adını alan Kübra Aktaş ' ı görmek için ailenin evine gittiği zaman ailenin Almanya ' ya taşındığını öğrendi. Üvey kardeşinden 1992 yılından bu yana haber alamayan Osman Demir, üvey kardeşini göreceği günü iple çekiyor. Demir, eşinin evlatlık verilen üvey kardeşine ' biz bakalım ' demesinin ardından evlatlık verilen ailenin evine gittiklerini ancak ailenin Almanya ' ya taşındığını öğrendiklerini söyledi.

1992 yılından beri üvey kardeşini göremediğini ifade eden Demir, “Kardeşimi görmeyi çok istiyorum. En son 6 aylıkken gördüm. Şimdi ise 26 yaşında. En son aldığım habere göre okuyormuş. Evlatlık verilen aileye de teşekkür ediyorum, aile görevini yerine getirdiği için. Kardeşim nasıl istiyorsa öyle yaşasın. Ama biz 3 kardeş bir araya gelmek istiyoruz. Bu konu hakkında devletimizden yardım bekliyorum” dedi.
' Kardeşimi mutlaka bulacağız” Evlatlık verilen kardeşini diğer üvey kardeşiyle birlikte aradığını belirten Demir, ' Kardeşimi bulmak için eşim de çaba harcıyor. Şimdilik sadece sosyal medyadan arıyoruz kardeşimi. Ama bir gün mutlaka bulacağız” diye konuştu.

7 Kasım 2018 Çarşamba günü yayınlandı