25 yıllık ebenin işindeki üzüntü ve mutluluklar - TEKİRDAĞ

- Hastanenin dışından detay - Ebe Figen Altanın bebekle ilgilenmesi - Altanın bebeği annesine teslim etmesi - Figen Altan ile röportaj25 yıllık ebenin işindeki üzüntü ve mutluluklar - Ebe Figen Altan: - "Doğumdan sonra annenin sevincine şahit olduğunuzda kendinizi uçar gibi hissediyorsunuz"TEKİRDAĞ (AA) - Ebelik yapan Figen Altan (49), doğum sırasında annelere destek olurken, onların en mutlu anlarına tanıklık ediyor.Dünya'ya gelen bebekler, ilk gözlerini açıp ağladıkları sırada annelerinden önce ilk onları görürler.İşte o ebelerden biri olan 31 yıllık ebe Figen Altan, mesleğinde zamanla yarışıp her bebeğin sağlıklı doğması için çaba harcarken, sorunlu doğumlarda en az anne ve baba kadar üzülüyor. Tekirdağ Devlet Hastanesi Kadın Doğum servisinde görevli ebe Figen Altan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Meslek Lisesini bitirdikten sonra 18 yaşında Bingöl'de göreve başladığını söyledi.

Altan, görev yaptığı süre boyunca binlerce bebeğin dünyaya gelişine tanık olduğunu ifade ederek, "Bu meslekte sabırlı ve güler yüzlü olmak gerekiyor. Bebekler ilk bizim elimize doğuyor. Annenin acılarını dindirmek ve bebekleri sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Annelere moral verip onlara her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Anne ile bebeğin doğum anındaki olayına şahitlik etmek ayrı bir güzellik ve ayrı bir heyecan. Onları görünce yaşadığımız bütün zorluk gidiyor." dedi.
- Her doğumda stres vardırHer doğuma girerken heyecanlandığını belirten Altan, "Her doğumun ayrı bir zorluğu, ayrı bir güzelliği, ayrı bir stresi var. Bir doğum olduğunda, o çocuk dünyaya geldiğinde, elime doğduğunda ilk enerjimi, iyiliği, güzelliği alsın istiyorum. Hani 'onları alsın ve hayata öyle başlasın' diyorum. Her zaman her bebek için dua etmişimdir, 'bundan sonraki hayatı hep iyilikle ve güzellikle geçsin' diye. Benim ellerimde öyle başlasın istiyorum." ifadelerini kullandı. - Ölü doğan bebekler büyük üzüntüAltan, mesleğinin mutlu olduğu kadar hüzünlü yanları da olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:"Bazen aileler bütün hazırlıklarını yapıp çantalarını hazırlayıp doğuma geliyorlar. Bebeklerinin eşyalarını hazırlıyorlar. Çocukları kız olacak diye pembe kıyafetlerle geliyorlar. Biz de kız gelecek diye bekliyoruz sonra bakıyoruz bebek erkek doğuyor. Ondan sonra aile ayrı bir sevinç yaşıyor, bütün kıyafetler değişiyor.Anne 9 ay çocuğu karnında taşıyor ve umutla, heyecanla doğumu bekliyor. Buraya gelince biz bebeğin kalp seslerini alamıyoruz. Bebek anne karnında ölmüş oluyor. Aile içinde bizim içinde çok zor bir durum. Bunu aileye anlatabilmek o durumu aileye kabul ettirebilmek çok zor. Bunu aileye yavaş yavaş sabırla, şefkatle anlatmaya çalışıyoruz."Yıllardır mesleğini severek yaptığını aktaran ebe Altan, "Ailelerin mutlu anlarına tanıklık etmek çok güzel bir duygu. Baştan çok üzücü, stresli, ağır bir görev ama sonucu güzel ve sevindirici. Doğumdan sonra annenin sevincine şahit olduğunuzda kendinizi uçar gibi hissediyorsunuz. Acıdan sonra sevince dönen bir duygu yaşıyoruz." diye konuştu.

Benin Yarış Bebek Muhabir Şahit 

23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı