23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - ÇANKIRI

_ Törenin düzenlendiği okuldan görüntü - İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün konuşması - Vali Hamdi Bilge Aktaş'ın yerini çocuklara vermesi - Çocukların oyunlarından görüntü23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk BayramıÇANKIRI (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çankırı 'da törenle kutlandı.Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan program, Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törenle devam etti.İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
23 Nisan 1920'de ulusal iradenin en açık bir şekilde belirdiğini ifade eden Öztürk, "Bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir gündür. Cumhuriyetin Özünü ve esasını da milli irade teşkil etmektedir. Miller iradesine dayanmayan bir yönetimin, milletin varlığını ve kişiliğini anlamsız hale getireceği bir gerçektir." dedi.
Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunu gösterileri sunuldu.Programa, Vali Hamdi Bilge Aktaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutan Vekili Albay Yusuf Dursun, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şili Öğrenciler Irak 

23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı