23 Nisan Festivali'ne Görkemli Açılış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı muhteşem görüntülerle başladı. Büyükşehir Belediyesi önünde ışıklandırılmış 1000 balon dünya çocukları tarafından göz yüzüne bırakıldı.
Nuh Çimento Atatürk Belediye Başkanı Ulusal Egemenlik 


41 ülkeden 1000 çocuğun katıldığı etkinlik kapsamında dünya çocukları Nuh Çimento İlköğretim Okulu önünden başladıkları yürüyüş kapsamında yürüyüş yolu üzerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü. Yoğun ilgi gösterilen korteji Kocaelililer el sallayarak selamlarken kortejdeki dünya çocukları da kendi ülkelerine özgü oyunları oynayarak doyasıya eğlendiler.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen hediyeleşme programına katılan çocuklar getirdikleri hediyeleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu'nun da çocuklara hediyeler verdiği programa Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Atatürk'e benzerliği ile bilinen sinema sanatçısı Göksel Kaya ve Piri Reis'i canlandıran tiyatro sanatçısı Yavuz Gürbüz ile dünya çocukları, grup liderleri, grup sorumluları, aileler ve çocukları katıldı.

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dünyanın değişik yerlerinden gelen çocukların Kocaeli'ne renk kattığını söyledi. Çocukları neşe ve mutluluk kaynağı olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, ' Biz ülkemizde, çok sevdiğimiz insanlar için dua ederiz. Duanın en büyük koruyucu güç olduğuna inanırız. Ben, hepiniz için dua ediyorum. Allah, sizi bütün kötülüklerden korusun, hepinizin ömrünü uzun etsin. Eksikliğinizi göstermesin. Size, her birinize güzel bir gelecek versin ' dedi.

Dünya çocukları için dolu dolu bir program hazırladıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: ' 10 bin metrekarelik dev bir alanda, sizler için adeta yeni bir dünya kurduk. 4 gün boyunca hem doyasıya eğlenecek, Hem sağlam dostlukların temellerini atacak, hem de hünerlerinizi sergileme imkanı bulacaksınız. Burada Kocaeli'nde temelini atacağınız dostluklar, daha güzel, daha huzurlu, daha mutlu bir dünyanın da teminatı olacaktır '

Hediyeleşme programından sonra Büyükşehir Belediyesi önüne giden 1000 çocuk ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.
20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı