23 Nisan'da 11 yaşındaki Elif resim sergisini evinde açtı

KÜÇÜK RESSAMDAN BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ TÜRKİYEM ÇAĞRISI
Sosyal Medya Ressam Kullar Resim Sergisi 

-11 YAŞINDAKİ RESSAM ELİF’İN KORONA VİRÜS NEDENİYLE SERGİ AÇMA GİRİŞİMLERİNİN OLUMSUZLUKLARINI ANLATMASI
-23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINDA AÇMA İLANI
-EVİNİN SALONUNDA AÇTIĞI SERGİDE ESERLERİNİ TANITMASI
-ÇALIŞTIĞI TUAL İLE PALETİ GÖSTERMESİ VE İSİMLERİNİ HER ZAMAN KARIŞTIRDIĞINI SÖYLEMESİ
-EVİN SALONUNA SERİLMİŞ RESİMLERİNİ TANITMASI
-AYNI RESİMDE YAPTIĞI MUTLULUK VE ÜZGÜNLÜK DİYE ADLANDIRDIĞI RESMİ AÇIKLAMASI
-RESİMLERİNİN HEPSİNİN SOYUT ESERLER OLDUĞUNU BELİRTMESİ
-AÇTIĞI SERGİ İLE KORONA VİRÜSÜN SANATI YENEMEDİĞİNİ AÇIKLAMASI
-RESİM ÇALIŞMALARINDAN DETAYLAR
-HAYAT EVE SIĞAR, RESİMLE KAL EVDE KAL ÇAĞRISI

( BALIKESİR -ÖZEL)- 11 yaşındaki ressam ilk sergisini evinin salonunda açtı- Küçük ressam Elif’den büyüklere çağrı:- “Biz yaşamak istiyoruz evde kal Türkiyem” BALIKESİR

- Balıkesir’de fotoğrafçı bir anne ile ressam babanın 11 yaşındaki kızları Elif Yağmur uzun süredir hazırlanarak açmayı planladığı ilk resim sergisini korona virüs salgını nedeniyle sanat galerisi yerine farklı bir etkinliğe imza atarak evinin salonunda gerçekleştirdi. Küçük ressam Elif yaşıtları için Türkiye’ye çağrıda bulunarak “Bizi seviyor ve düşünüyorsanız biz yaşamak istiyoruz, evde kal Türkiye’m” dedi.
Balıkesir Altıeylül ilçesi Burhan Erdayı Ortaokulu 5-D sınıfı öğrencisi Elif Yağmur uzun süredir hazırladığı resimlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında eğitim gördüğü okulda sergi açmayı hayal ediyordu. Korona virüs salgını nedeniyle bu arzusu okulların kapanmasıyla birlikte tam rafa kaldırmışken imdadına ailesi yetişti. Fotoğrafçı annesi ve ressam babası hiçbir şekilde korona virüsü ve sosyal mesafenin sanata engel olamayacağı konusunda kızları Elif’e hatırlatmada bulunarak kişisel ilk sergisini evde açarak sosyal medyada yayınlayabileceği konusunda tavsiyede bulundular. Bunun üzerine okulunda açmayı planladığı ilk kişisel resim sergisini evinin salonunda açan Elif Yağmur çok mutlu oldu. Annesinin çektiği görüntülerle sergisini tanıttı Ressam babası Fikret Afacan’ın desteği ve Fotoğraf sanatçısı annesi Nigar Afacan’ın çektiği görüntülerde ilk kişisel sergisini tanıtan Elif “Annem fotoğrafçı babam ressam ve ben her ikisini de yapabiliyorum. Korona virüs nedeniyle sergimizi açamadık. Her şey alt üst olup üst üste geldi. Ama ben sergimi evde açmak istedim ve harika bir sergi oldu. Atatürk’ün bize hediye etmiş olduğu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum”dedi.
Küçük ressam Elif’in 30’a yakın soyut akrilik ve suluboya eserinden oluşan resim sergisi sanatseverler tarafından sosyal medya hesabından sonsuza dek ziyaret edilebilecek.
23 Nisan 2020 Perşembe günü yayınlandı