2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı - MARDİN

- Okuldan ve davetlilerden detay - Halk oyunları - Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın konuşması - İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın konuşması - Sınıfların ziyaret edilmesi Yeni eğitim öğretim yılının başlaması Mardin 'de 250 bin öğrenci, 13 bin öğretmen ile bin 500 okulda ders başı yapı.MARDİN (AA) - Mardin 'de, 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.
Mardin 'de 13 Mart İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğretmen ve öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu.Okula yeni başlayan öğrencilere çeşitli hediyeler, ebeveynlere de kitap hediye edildi. Mardin Valisi Mustafa Yaman, okullarda ve bahçelerdeki bir çok eksiliklerin giderildiğini belirterek, 250 bin öğrenciyle başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Sadece valilik olarak değil Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak da eğitime ciddi katkı sağladıklarını belirten Yaman, şunları dedi:"Cumhurbaşkanımız önderliğinde hükümetimiz ve devletimiz en fazla bütçeyi eğitim ve öğretime ayırmış vaziyette. Buna rağmen de hem ilimizde ve diğer illerde hayırsever vatandaşlarımız da eğitime ve öğretime destek oluyorlar. Bunlar devam edecek inşallah. "İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, da ildeki bin 500 okulda, yaklaşık 13 bin öretmen ve 250 bine yakın öğrencinin sorunsuz şekilde eğitim öğretime başladığını belirtti.
Sarı, " inşallah bu gençlerimize vatanı milletini seven, anne ve babasına itaat eden, geçmişini unutmadan geleceğe hazırlanan bir nesil yetiştirmeyi nasip eder" dedi.
Törenin ardından Vali Mustafa Yaman ve beraberindekiler sınıfları dolaşarak öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.Törene, Artuklu Kaymakamı Şakir Önen Öztürk, İl Müftüsü İsmail Çiçek, öğrenci ve velileri katıldı.

Öğretmenler Öğretmen Eğitim Öğretim Yılı Öğrenciler Halk Oyunları 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı