2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı - ADANA

- Çukurova Emine Sapmaz İlkokulunda düzenlenen tören - Adana Valisi Mamut Demirtaş'ın konuşması - Halk oyunları gösterisi - Vali Demitaş'ın sınıfları gezmesiADANA (AA) - Adana 'da, 2018 - 2019 eğitim - öğretim yılı Vali Mahmut Demirtaş'ın da katıldığı törenle başladı.
Çukurova Emine Sapmaz İlkokulunda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Adana genelinde 500 bine yakın öğrencinin ilk ders ziliyle okul ve arkadaşlarıyla buluştuğunu belirten Demirtaş daha sora şunları söyledi:''Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasının tüm paydaşları yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının heyecanını ve sevincini yaşıyor. İstiklal ve istikbalimiz ile ilgili olarak üzerinde hassasiyetle durmamız gereken konuların başında hiç kuşkusuz eğitim gelmektedir. Buradan hareketle nüfusumuzun dörtte birine tekabül eden eğitim çağındaki genç kuşağımız milletimiz için büyük önem arz etmekle birlikte omuzlarımıza da ciddi bir sorumluluk yüklemektedir. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi en büyük sermayemiz beşeri gücümüzdür. En nadide varlıklarımızı çağın gerektirdiği gibi bilgi beceri ve teknolojiyle buluştururken onları milli ve manevi değerlerimizle donatmalıyız. Devletimizin ve hükümetimizin destekleriyle ilimizde okul ve derslik yapımı başta olmak üzere spor salonu pansiyon, atölye ve diğer donatı unsurlarının kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunda bakanlığımızın tekli eğitime geçme hedefini Adana ’da da yakın zamanda gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum."Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, eğitimin beşikten mezara hayat boyu devam eden en iyiyi, en güzeli ve en doğruyu arayan kutlu bir yolculuk olduğunu söyledi.

Yeni bir yıla başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirten Durgun, "Sevgili öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere sahip, soru soran, düşünen, bilgiye nasıl ulaşacağını bilen bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedeflerimizden biridir." dedi.
Törenin ardından Vali Demirtaş sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi.Törene, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler de katıldı.

Saygı Duruşu Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler Hassasiyet 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı