20 Mayıs Dünya Arı Günü - ŞIRNAK

- 20 Mayıs Dünya Arı Günü - Geçitboyu Köyü 75. Yıl İmam Hatip Ortaokulu - Sınıfdan detaylar - Şırnak Arıcılar Birliği Birliğinden Ali Rıfat'ın konuşması Şırnak 'ta 20 Mayıs Dünya Arı GünüŞIRNAK (AA) - Şırnak 'ta 20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla bir okulda seminer düzenlendi.
Şırnak Arıcılar Birliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerince Geçitboyu Köyü 75. Yıl İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen seminerde 5. ve 6. sınıf 120 öğrenciye arıcılık, hayvan sevgisi ve biyolojik çeşitlilikle ilgili bilgilendirme yapıldı.Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde mühendis Ayşegül Dursun, ilin doğal güzellikler ve biyolojik çeşitlilik açısından zengin olduğunu söyledi.

Nesli tükenmekte olan birçok hayvanın bu bölgede olduğunun gözlemlendiğini dile getiren Dursun, "Öğrencilerimizle bunları paylaşmak, onları bilgilendirmek amacıyla eğitim verdik. Çok da yararlı olduğunu düşünüyorum. " dedi.
Şırnak Arıcılar Birliği Birliğinden Ali Rıfat Cin de arıcılığın önemi, bölgedeki arıcılık ile arıcılık malzemeleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.Öğrencilerden Musa Demir seminerin çok faydalı olduğunu belirterek, bu sayede arıcılıkla ilgili bilgi sahibi olduklarını aktardı.
Biyolojik Çeşitlilik Biyoloji Öğrenciler Hayvan Sevgisi Hayvan 

20 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı