20 bin tarihi fotoğraf dijital ortama aktarıldı - EDİRNE

- Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen'in açıklaması - Fotoğraf sanatçısı ve ressam Tayyip Yılmaz'ın açıklaması - Ziyaretten görüntüler Edirne 'ye ait 20 bin tarihi fotoğraf dijital ortama aktarıldıEDİRNE (AA) - Edirne li fotoğraf sanatçısı ve ressam Tayyip Yılmaz'ın (88), kentin son 70 yılına ışık tutan 20 bin karelik fotoğraf arşivi, Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünce dijital ortama aktarıldı.Kente geldiği 1958 yılından itibaren belge niteliğinde fotoğraflar çeken Yılmaz'ın fotoğrafları, gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılacak. Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, Yılmaz'ı çalışma ofisinde ziyaret ederek, tarihi fotoğrafların dijital ortama aktarılmış hallerini kendisine teslim etti.Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafların kentin geçmişini yansıttığını söyledi.

Yılmaz'ı, Edirne 'nin tarihi hazinesi olarak nitelendiren Ülgen, "Tayyip Yılmaz Edirne için çok önemli bir isim. Özellikle arşivi çok geniş. Biz de müdürlük olarak kendisiyle irtibata geçerek, genel müdürümüzle birlikte fotoğrafları yerinde inceledik. Sonrasında iki bavul halinde fotoğrafları Ankara'ya gönderdik. Orada dijital ortama aktarıldı. Genel müdürlüğümüz arşivinde muhafaza edilmekte. Ardından yine altı yüze yakın fotoğrafı bize teslim etti. Onları da müdürlüğümüz imkanlarıyla dijital ortama aktardık. Bugün de kendisine bunları teslim ediyoruz. Fotoğraflar dijital ortama aktarılarak gelecek nesillere sağlıklı şekilde ulaştırılacak." ifadelerini kullandı.Fotoğraf sanatçısı ve ressam Tayyip Yılmaz da fotoğraf arşivinin dijital ortama aktarılmasının, kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Fotoğraf çekmenin kendisi için bir tutku olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:"Benim bu koleksiyonumu görmeye kalksanız günleriniz yetmez. 2 binden fazla derleme fotoğrafım var. 20 bin tanede müdürlüğün tespit ettiği Edirne fotoğrafı var. Ben o fotoğrafların filmlerini özenle saklamıştım. Onları bavullara sığdırdık ve gönderdik. Orada titiz bir şekilde dijital ortama geçirildi. Hiç tahmin etmediğim yerden fotoğraflar çektiğim yerler gördüm. Edirne 'nin gezmediğim yeri yoktur diyebilirim. Arşivimin dijital ortama geçirilmesi muazzam bir olay. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu şekilde fotoğraflar değerlenmiş oluyor. Hatta bunlardan daha da fazla fotoğraf var. Müdürlüğümüze bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum."
Ressam Muhabir Forma 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı